avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim perioada determinata

Situatie CIM perioada determinata:
-CIM incepe in iulie 2018,valabil pana in ianuarie 2019.
-CIM ianuarie 2019 primeste prelungiri pana in aprilie 2019. Se semneaza documentul corespunzator si la o si diferenta la sfasitul lui ianuarie 2019 angajatorul anunta incetarea activitatii in 22.02.2019 printr -un email si apoi un document prin care se mentioneaza ca angajatul doreste desfacerea contractului de munca, ceea ce nu corespunde realitatii.
Se poate semna un astfel de document care nu este veridic?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 9 Februarie 2019
Daca angajatorul desface CIM pe perioada determinata inainte de termenul de incetare semnat de ambele parti, angajatului ii revin anumite drepturi banesti? Multumesc.
Depinde de mai multe aspecte , de modul de incetare a c.i.m., de ce prevederi exista in reg.intern , c.c.m. aplicabil sau de negocierea partilor.
Buna ziua domnule consilier,

Incetarea CIM se va face cu art.55, litera b), din Legea nr.53/2003, Codul Muncii prin acordul ambelor parti inaintea termenului initial de prelungire de 30.04.2019 ,cu data de 22.02.2019.

Corespund drepturi banesti in acest caz? In ce termeni se pot negocia cu angajatorul?

Multumesc inca o data pentru lamuririle de pana acum, m-au ajutat foarte mult.

O zi buna.
Drepturi banesti : salariul aferent pana la data incetarii c.i.m. , plus compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate .

Alte compensatii doar in urma negocierii cu angajatorul ... cam greu sa ne pronuntam pe termenii negocierii , avand in vedere ca nu cunoastem modul de "gandire" al angajatorului dvs ...
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul mi- a confirmat ca imi va plati zilele de concediu neefectuate in urma solicitarii mele, in privinta altor drepturi banesti nu s-a pronuntat. Se poate contesta aceasta incetare de CIM solicitand aceste drepturi salariale ? Ma puteti orienta in privinta procedurii corespunzatoare?

Multuemesc pentru sprijinul de pana acum. O seara buna.

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat la incetare cim prin acord!!ajutooor!! enka83 enka83 buna ziua,as vrea sa intreb daca ,in cazul in care un CIM inceteaza prin acordul partilor,impreuna cu acordarea a cateva salarii compensatorii,mai este ... (vezi toată discuția)
Demisie in baza art 55b (acordul partilor). Tuca Doina Tuca Doina Buna ziua! Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Blueberry Blueberry Buna ziua! Ma aflu in preaviz in urma demisiei. As dori sa stiu in cazul in care fac cerere de lichidare la zi daca angajatorul este obligat sa o respecte sau ... (vezi toată discuția)