De pe un contract de vânzare-cumpărare lipsește semnătura cumpărătorului. Poate fi considerat contract fals sau e doar o omisiune a celui care le redactează?
Buna ziua. Daca pe un contract de vanzare cumparare lipseste semnatura cumparatorului dar apar datele lui scrise la calculator sau masina de dactilografiat se poate considera contract fals sau pura omisiune a functionarului care se ocupa cu contracte de vanzare cumparare?
In mesajul anterior nu m-am referit in niciun caz la dosarul dvs. penal, ci doar la o modalitate prin care sa va recuperati bani platiti si atat.
Am avut in vedere o cerere de chemare in judecata intr-un proces civil.
Acum referitor la ceea ce ati scris, daca asta ati inteles din acel articol referitor la vanzarea lucrului altuia.... si asa considerati....., atunci nu va judecati cu cel cu care ati semnat contractul...
Cu cine doriti atunci "sa va judecati" pentru a putea sa va recuperati banii?
Sau cu cine credeti ca ar trebui sa va judecati daca nu cu persoana cu care ati semnat un contract?
Nu credeti ca, persoana cu care trebuie "sa va judecati", nu poate fi decat acea persoana careia i-ati dat banii si cu care ati semnat un contract, indiferent daca acea persoana este sau nu proprietarul bunului vandut?
Nu acesta este motivul pentru care ar trebui sa va dea inapoi banii si anume ca, nu este proprietarul lucrului pe care vi l-a vandut?
Daca cineva scrie numele unei persoane intr-un contract si apoi acel cineva semneaza, neavand procura pentru a incheia un contract in numele persoanei pentru care a semnat, dvs. credeti ca acea persoana careia i s-a mentionat numele in contract are vreo obligatie contractuala?
Sfatul meu a fost in legatura alegerea unei modalitati de a va recupera banii.
In ceea ce priveste procesul penal, nu m-am referit la acesta in mesajul anterior, trebuie sa il continuati si pe acesta, pentru ca este vorba clar de savarsirea unor infractiuni.
Probabil ca deja v-ati constituit parte civila in procesul penal, daca nu, trebuie sa faceti acest lucru.
Desigur ca, in procesul penal trebuiesc puse toate intrebarile care ar duce la solutionarea cauzei si la clarificarea situatiei de fapt.
Trebuie sa solicitati efectuarea acelei expetize in dosarul penal.
Ca sa ma fac mai bine inteleasa va spun cum a fost. Am gasit anuntul cu masina pe olx. Acesta e pus de, sa ii zicem, samsarul1. A sunat sotul. Acela a spus ca e masina unei matusi si ca o sa trimita un var cu ea sa o vada sotul. A vazut'o sotul apoi am mers si eu sa o vad si placandu-mi am vrut sa o luam. Samsarul 2 a zis acolo, de fata fiind si eu ca masina e in regula si ca in ziua urmatoare ne da fiscalul ca fiind o ora tarzie e inchis la admin. financiara. A fost extrem de convingator. Sotul a fost cu el la jn centru unde se fac acte de vanzare cumparare si a facut jn ckntract de vanzare cumparare de pe numele doamnei pe numele lui. A semnat samsarul 1. Sotul i'a dat toti banii, ramanand ca in ziua urmatoare sa il sune samsarul 1 ca sa ii dea fiscalul.
Masina are trecut pe talon un singur proprietar iar pe spate scrie 'instrainat catre...', doamna respectiva. In ziua urmatoare, dupa multe apeluri in care nu a raspuns a zis ca ce atata graba ca a zis ca i'l da. Sotul a inregistrat din prima zi ce a vorbit la telefon cu samsarii, deoarece vedea ca ceva nu e bine. A fost la admin financiara si a afkat cu stupoare ca doamna respectiva nu are nimic pe numele ei. Pe inregistrari unul dintre ei spune inainte sa mearga sotul la fisc ca doamna are ceva datorii la fisc.
Sotul a fost si la admin financiara a proprietarului de pe talon si a aflat ca acesta are datorii mari. Samsarii nu au mai vrit sa ne dea banii inapoi, prin urmare sotul a facut plangere. Politistul de caz a considerat ca sotul este de vina ca stua ca masina nu e pe nunele niciunui samsar si cknsiderand ca nu sunt conditii de urnarire penala a propus clasarea. Acest politist nu a vrut sa ia in considerare probele audio spunand ca nu are nevoie de ele, ori comparand declaratiile la politie ale samsarilor (unde povestea lor e ca samsarul 2 a cumparat masina de la cineva care nu e in actele masinii si i'a vandut'o samsarului 1, deci nu apare in declaratii) reiese clar ca e inselaciune.
Procuroarea a fost de acord cu propunerea de clasare...
Acum ne judecam si pe civil si pe penal (din nou, da), dar de data aceasta la cererea noastra s'a incuviintat, deocamdata pe civil, proba cu inregistrarile audio.
Doamna intre timp ar fi putut fi platita de samsari sa zica ca a fost de acord sa vanda samsarul 1 masina...si atunci ne'ar cam da mat samsarii...
Pe penal a fost incredintat acelasi politist de caz...
Din ceea ce ati scris acum, reise ca sfatul dat de mine de a va judeca in civil este bun.
Este bine ca atunci cand prezentati o speta sa dati toate datele sau macar pe cele importante, pentru ca in functie de aceste date solutia poate fi intr-un sens sau in altul.
Nu "v-au dat mat" deloc, procesul poate fi castigat, daca nu aveti avocat ar trebui sa va angajati, pentru ca dvs. nu aveti cunostiintele juridice necesare pentru a castiga un astfel de proces.
Daca lucrurile stau asa in ceea ce priveste dosarul penal, atunci nu aveti prea multe sanse in ceea ce priveste latura penala.
Pe contractul de vanzare cumparare de la proprietar la doamna nu apare decat semnatura proprietarului, a ei nu, deci e posibil sa fie un fals in acte?
Si ma gandesc ca daca nu aveau nimic de ascuns samsarii o chemau pe doamna ca parte la proces, ori nici macar ei nu vin. Unul dintre ei dar nu cel caruia i'am dat bani ci cel care a pus anuntul cu masina pe net, si'a luat abia acum avocat...
Pe penal daca pe civil se iau in calcul inregistrarile audio nu se iau si pe penal? Penalul acesta ia in calcul si este influentat de primul penal? Ma gandeam ca de data asta o sa aprobe probele audio...
Colegele v-au oferit sfaturi extrem de utile si pertinente având chiar o răbdare ingereasca.Eu nu am atata răbdare va spun doar lăsați ghicitul,interpretarea proprie a textelor de lege și încercarea de a va rezolva o astfel de problema singur ,mergeți la un av si gata daca doriti sa rezolvați cumva.