Intrebarea mea este legata de calcularea corecta a cotei parte indiviza pentru apartamentele cu aceasi suprafata?
Pe palier sunt la nivel de fiecare etaj, boxele ce reprezinta spatiul comun al tuturor proprietarilor din bloc.
Pana acum 2 ani, nu se platea nimic pentru folosinta acestor boxe, iar cel care avea apartamentul mai aproape de aceasta boxa, nu permitea accesul altor proprietari.
Cum se procedeaza corect pentru a calcula cota parte indiviza asupra acestor spatii comune, cum si in ce scop se folosesc acesti bani care se strang.
Dupa ce am cerut lamuriri administratorului si daca este corect sa platesc eu "chirie" altui proprietar ce locuieste pe etaj, fara sa-mi elibereze chitanta sau altceva, in decembrie anul trecut, nu am mai platit.
Cum este corect legal? Multumesc!
Ar trebui ca acele boxe sa fie scoase la licitatie sau stabilita o suma in comitet / adunare generala. Banii merg intr-un fond de chirii care pot fi folositi la reparatii.
Boxele acelea nu au treaba cu cota indiviza daca nu sunt prinse in contractul de vanzare-cumparare.
Spatiul respectiv reprezinta parte comuna care ar trebui sa fie accesibia tuturor proprietarilor
Schimbarea destinatiei parti comune din condominiu si utilizarea exclusiv de catre un proprietar implica parcurgerea procedurii legal prevazute de disp L nr 196/2018 respectiv acord vecini si asociatie de proprietari incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Pentru a va informa complet si corect asupra dispozitiilor care guverneaza infiintarea,
organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,dreptur,obligatii,limite de competenta stadiati disp L nr 196/2018
Sumele rezultate din inchirierea partii comune se depoziteaza in fondul de reparatii si sunt utilizate exclusiv pentru reparatii parti comune condominiu
Daca dv v-ati asumat responsabilitatea sa achitati "chirie"altui proprietar inseamna ca ati facut plata din placere sau necesitate
Fiind vorba despre parte comuna=boxa,niciun vecin nu poate ridica pretentia ca detine calitatea de proprietar respectiv nu poate solicita chirie
Spatiu comun
bujardin
am un contract de inchiriere pe o perioada nedeterminata a unei uscatorii de 8 m p, noul Admin. si presedinte vor sa rezilieze contractul, asa ca mi-a marit ... (vezi toată discuția)