Deși nu se implică deloc în creșterea fetiței, tatăl evită să dea declarația acord de ieșire din țară de care are nevoie peste câteva luni. Îl pot da în judecată pentru autoritate părintească exclusivă?
Buna Ziua,
Mă numesc Ioana,am 31 de ani și o fetiță de 14 ani in urma unui concubinaj.tatal ei nu i-a plătit pensie alimentara in toți acești ani,a vizitat-o doar o data sau de doua ori pe an.Copilul se tot roagă de el sa îi dea o procura in care ar fi de acord sa o lase să iasă din țară,pentru petrecerea de banchet,care v-a avea loc in Bulgaria peste câteva luni.Pana acum a tot mintit-o că v-a veni să îi dea
procura dar tot găsește motive sa nu vina.Intrebarea mea este daca îl pot da in judecată ptr custodia totală a copilului,să nu mai avem nevoie de procura și cât timp v-a dura un astfel de proces?
Mulțumesc anticipat,aștept un răspuns cât mai curând!
Puteti sa il dati in judecata pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusiva ( numai a dvs)
Dupa ce aveti actiunea pe rol, puteti sa solicitati prin ordonanta presedintiala si autorizarea iesirii minorei din tara pt perioada respectiva.
Procesul initial dureaza 8-12 luni, dar ordonanta se judeca de urgenta si cu precadere.
Succes!
Martonze
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca să fiţi sigură că va putea participa la banchet, depuneţi urgent o cerere prin Ordonanţă preşedinţială, pentru suplinirea semnăturii tatălui pentru acest eveniment.
Trebuie să arătaţi în instanţă că aţi cerut tatălui acordul, dar el s-a opus.Să-i trimită fata email sau sms şi dacă nu răspunde, aveţi dovada.Dacă răspunde, indicaţi-i un notar şi o programare pentru semnarea acordului, dacă nu se prezintă, notarul va da o adeverinţă din care reiese absenţa lui.
Nu vad motive pentru ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata exclusiv de dv., dar ordonanta pentru a obtine o sentinta sa iasa copila din tara puteti obtine.
Depinde de judecatorie, poate dura intre 2 saptamani si 2 luni. Plus minus, nu exista termen legal si depinde de judecator. Incepeti demersurile, sa nu ramana copilul fara banchet.
Pai motive în afara de acesta momentan nu sunt,dar daca în următorii 4 ani până la vârsta de 18 ani,copilul mai are nevoie într-o astfel de situație,ce sa fac să mă rog de el mereu ptr o procură?
Custodia totala copil
bartmarc
Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)