avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe juridice Legea 677/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe juridice Legea 677/2001

Am introdus in instanta o act ptr incalcarea art 8(1) din Legea 677/2001 solicitand daune morale. deoarece o revista(format tiparit si electronic) a scris un articol calomniator la adresa mea divulgandu-mi numele , varsta si poza.
Concomitent am introdus alta actiune ptr calomnie. cerand daune morale,si datorita unei Decizii a Curtii Constitutionale am fost scutita de taxe juridice

Numai ca instanta imi cere taxe la val daunelor morale cerute ptr act avand ca obiect Legea 677/2001

Dat fiind ca legea prevede atat sanctiuni cat si raspunderea materiala, civila sau penala, este corect sa mi se ceara taxe?

Ce am de facut privind scutirea de taxe?
Aceasta sit mi se pare similara celei de dinainte de decizia curtii constitutionale privind taxele in cazul proceselor de calomnie si denigrare.

Cu alte cuvinte oricine poate da publicitatii identitatea oricui.Daca ai bani de taxe, il dai in judecata, daca nu..il lasi sa te faca de rasul lumii.
Precizez ca am facut si plangere penala(art 196) dar s-a dat NUP si acum sunt in proces contestand rezolutia procurorului

Ce am de facut? Pot invoca vreo lege care sa ma scuteasca de taxele juridice?
Sa suspend procesul pana la clarificarea cauzei penale ce va dura pana la kalendele grecesti?
Sa ridic exceptie de neconstitutionalitate privind obligarea la plata de taxe in cazul unui delict? Daca ridic exceptie ce sa invoc?
Precizez ca ma apar singura
Multumesc ptr orice sfat
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 12:26, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Dumneavoastra platiti numai taxa judiciara pentru valoarea daunelor morale solicitate, evaluate in bani si nu pentru introducerea actiunii, adica taxa de timbru.
Art. 18, al.(3) din Legea 677/2001, teza a doua spune : ".....Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru."
Pentru daunele solicitate se aplica o taxa judiciara de timbru in conformitate cu art. 2 din legea 146 / 1997 actualizata.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe juridice legea 677/2001 Maya18 Maya18 Am introdus in instanta o act ptr incalcarea art 8(1) din Legea 677/2001 solicitand daune morale. deoarece o revista(format tiparit si electronic) a scris un ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)
Daune morala cu taxa ? egv egv spuneti-mi .va rog ! Pentru a cere daune morale intr-un proces se percepe vre-o taxa sau vre-un procent din suma ceruta ? (vezi toată discuția)