avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vândut unui prieten o mașină cu numere roșii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vândut unui prieten o mașină cu numere roșii expirate de 2 ani mințindu-l că mai sunt valabile o zi, și a fost prins de poliție. A rămas fără permis, are dosar penal, ce se poate întâmpla mai departe cu noi?

Bună ziua, acum o luna am achiziționat un autovehicul cu numerele expirate. Am vrut sa vând mașina unui prieten, eu mai iresponsabil iam spus ca mai sunt valabile 1 zi doar pentru a scăpa de ea. Am facut programare la înmatriculări pentru a scoate un set de numere Roșii. El știind ca expira abia într-o zi, sa urcat la volan și a fost prin de un organ de politie. Mașina nu este pe numele meu și eu încă nu am fa ut contract cu prietenul meu. În momentul când a fost la secție ii sa anulat permisul și ii sa făcut dosar penal. El are 19 ani are permis de 5 luni fără antecedente. Întrebare e ce se poate întâmpla mai departe în legătură cu el dar și cum mine, deoarece eu lam băgat în rahat...orice răspuns este bine venit. Eu am fost la politie și am recunoscut iam spus ca mașina e a mea dar miau spus ca nu au nimic cu mine. Însă sunt îngrijorat pentru amândoi. Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Andy12345 a scris:

Încearcă sa nu tragi concluzii primite fără sa ma cunoști te rog.

Fapta făcută spune cam tot despre tine. Zici ca iți este "prieten" dar l-ai facut mai rău ca samsarii, ştii vorba aia: Fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. Întrebi aici ce puteți păți amândoi, din păcate tu nu pățeşti nimic (sper să mă insel), in schimb "prietenul" tău va trage ponoasele si nu stiu sigur dacă il va afecta mai rau că are permis doar de 5 luni, cineva din domeniu poate spune dacă se poate ajunge la anularea permisului. Dacă erai "prieten" il ajutai să ia maşina cu platforma in contribuție de 50/50.
Să ne ferească Dumnezeu de "prieteni" ca tine.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Shakur28, utilizator
Oamenii fac greșeli... Și uneori greșeli pe care nu le putem repara ușor, și din care învățăm.

Shakur28 a scris:

Andy12345 a scris:

Încearcă sa nu tragi concluzii primite fără sa ma cunoști te rog.

Fapta făcută spune cam tot despre tine. Zici ca iți este "prieten" dar l-ai facut mai rău ca samsarii, ştii vorba aia: Fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. Întrebi aici ce puteți păți amândoi, din păcate tu nu pățeşti nimic (sper să mă insel), in schimb "prietenul" tău va trage ponoasele si nu stiu sigur dacă il va afecta mai rau că are permis doar de 5 luni, cineva din domeniu poate spune dacă se poate ajunge la anularea permisului. Dacă erai "prieten" il ajutai să ia maşina cu platforma in contribuție de 50/50.
Să ne ferească Dumnezeu de "prieteni" ca tine.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Art. 334

Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.

In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.

Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.

O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.

Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.

In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.

Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.

Aceași problema am si eu am mers vreo 500 metri am fost oprit de un echipaj de poliție problema e ca nu stiam ca expirase le-am spus da nu au vrut să mă ierte stiam ca expira an luna aia da nu mai stiam ziua si era seara trebuia sa plec an afară si am fost la taicamiu sa iau niste bani si sa intamplat. numai ca la mine erau expirate de 2 zile si eu aveam dor 2 luni de cand am luat permisul se poate sa nu mi-l mai dea deloc? Am inteles ca sar putea sami dea zile an folosu comunități daca ami da asa ami da si permisul înapoi?? Nu am alte probleme cu poliția sunt curat. Me-au dat fără drept de circulatie amenda 2 mi de lei si me-au facut dosar acum mau caemat ca a ajuns dosaru la ei si sa recunosc fapta nu stiu ce sa fac?? Si ce sa recunosc? Cum e mai bine sa-mi angajez un avocat? Va rog lamuritima va multumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Motor, utilizator
Nu cred că te poate ajuta cineva, fapta este faptă, este doar datoria ta sa verifici ca ai totul valabil la mașină.

Motor a scris:

Mu puteti ajuta??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis numere false și neimatriculat Mariusionut1 Mariusionut1 Sa trăiți am fost oprit in trafic pe data de 17-01-2017 cu un auto cu numere false și neimatriculat in brief mare și mic scria numerele false care erau și ... (vezi toată discuția)
Oug 195/2002 art.85 ContSters54823 ContSters54823 Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)