Am un client, sc..care a intrat in CIP cu un BO. Desi s-a inteles cu vanzatorul sa-l mai pasuiasca cateva zile si sa nu introduca BO in banca, inevitabilul s-a produs si..imediat a fost inscris in CIP.
A doua zi urmare a acestui incident, sc..clientul meu, a facut plata BO catre beneficiar, tot ptin banca.
Intrebare:
Stiu care este instanta competenta (Tribunalul) stiu ca ma judeca in contradictoriu si cu persoana declaranta respectiv suc. bancii care a facut imediat cererea de inscriere a refuzului de plata bancar la fisierul national de BO precum si cu BNR...dar nu stiu daca este intemeiat motivul ptr. care cer aceasta radiere...faptul ca subscriitorul, respectiv clientul meu...a incasat si el cu intarziere acesti bani (cu 12 ore mai tarziu decat era data scadenta ptr. plata BO)si ca intrarea in incident nu a fost din rea vointa.
Parerea mea e ca nu prea aveti de ce sa acuzati banca pt. transmiterea incidentului de plata.
Bancile sunt obligate sa transmita incidentul de plata in CIP fiind pasibile de sanctiuni in cazul neindeplinirii acestei obligatii.
Faptul ca clientul dumneavoastra a incasat banii cu intarziere nu are nici o relevanta.
Dar nu acuz deloc banca ptr...nimic!
Intreb doar daca este admisibila actiunea ptr. motivele aratate mai sus!
Nu pot sa cred ca o SC datorita unui incident minor de plata, va ramane cu acest "stigmat" (in CIP) pentru 7 ani , fara a avea posibilitatea de radiere!
Regulamentul l-am citit..stiu care sunt cauzele ptr. care se poate cere in instanta o radiere...dar ma intreb daca, vazand cel de al doilea alin. "ptr. alte cauze prevazute de lege"..pot cere radierea si ptr. motivul aratat mai sus.
Nu a avut nimeni o asa actiune?