avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare continut contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare continut contract colectiv de munca

in contractul colectiv de munca valabil pana la 31.12.2018 era specificat astefel:

''Art.45: Se acorda anual inaintea sarbatorilor pascale spor de fidelitate dupa cum urmeaza:
-dupa mai mult de 2 ani lucrati fara intrerupere in firma, impliniti pana la 31.12. a anului anterior , se acorda 1/2 din salariul brut fara sporuri
-dupa mai mult de 5 ani lucrati fara intrerupere in firma, impliniti pana la 31.12. a anului anterior , se acorda 1 salar brut fara sporuri
-dupa mai mult de 10 ani lucrati fara intrerupere in firma, impliniti pana la 31.12. a anului anterior , se acorda 2 din salarii brute fara sporuri''

acum au modificat astefel:
Contract valabil de la data de 01.01.2019:

''Art.45:Se acorda anual inaintea sarbatorilor pascale spor de fidelitate dupa cum urmeaza:
-dupa 30 de luni lucrati fara intrerupere in firma se acorda lunar a 12-a parte din 1/2 a salariului brut fara sporuri
-dupa 60 de luni lucrati fara intrerupere in firma se acorda lunar a 12-a parte din 1 salar brut fara sporuri
-dupa 120 de luni lucrati fara intrerupere in firma se acorda lunar a 12-a parte din 2 salarii brute fara sporuri''

Intrebarea mea este:
- conform contractului colectiv de munca Firma este sau nu obligata ca in acest an (2019) inaintea sarbatorilor pascale sa acorde sporul de fidelitate (1/2, 1 sau 2 salarii brute) angajatilor care au lucrat mai mult de 2 , 5 respectiv 10 ani in firma , impliniti pana la 31.12.2018???

Multumesc
cu respect Deaconu Marius - reprezentant al muncitorilor din firma

Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:43, 1 Februarie 2019
Raspunsul este: in 2019 este valabil contractul care a fost legal validat si este in vigoare pe 01/01/2019 la ora 00:00.
Primele, bonificarile se dau in anul in curs conform contractelor in vigoare in anul in curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate florinrohan florinrohan La firma la mine se spune in CCM ca avem dreptul in fiecare luna in afara salariului de baza , de spor de fidelitate dupa cum urmeaza :5% pentru primii 3 ani ... (vezi toată discuția)
Salariu in cim bocai bocai M-am angajat de curand si in CIM am trecute doua salarii: salariul de baza 1329 lei si salariul brut care este mai mare 1556 lei. Mi s-a explicat ca ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime cand? corina.trandafir corina.trandafir La ce se refera sporul de vechime acordat?art 41 din CCMN 1 . La totalul anilor in campul muncii sau la 2. totalul (vechimea ) la locul actual de munca? Rog ... (vezi toată discuția)