in contractul colectiv de munca valabil pana la 31.12.2018 era specificat astefel:
''Art.45: Se acorda anual inaintea sarbatorilor pascale spor de fidelitate dupa cum urmeaza:
-dupa mai mult de 2 ani lucrati fara intrerupere in firma, impliniti pana la 31.12. a anului anterior , se acorda 1/2 din salariul brut fara sporuri
-dupa mai mult de 5 ani lucrati fara intrerupere in firma, impliniti pana la 31.12. a anului anterior , se acorda 1 salar brut fara sporuri
-dupa mai mult de 10 ani lucrati fara intrerupere in firma, impliniti pana la 31.12. a anului anterior , se acorda 2 din salarii brute fara sporuri''
acum au modificat astefel:
Contract valabil de la data de 01.01.2019:
''Art.45:Se acorda anual inaintea sarbatorilor pascale spor de fidelitate dupa cum urmeaza:
-dupa 30 de luni lucrati fara intrerupere in firma se acorda lunar a 12-a parte din 1/2 a salariului brut fara sporuri
-dupa 60 de luni lucrati fara intrerupere in firma se acorda lunar a 12-a parte din 1 salar brut fara sporuri
-dupa 120 de luni lucrati fara intrerupere in firma se acorda lunar a 12-a parte din 2 salarii brute fara sporuri''
Intrebarea mea este:
- conform contractului colectiv de munca Firma este sau nu obligata ca in acest an (2019) inaintea sarbatorilor pascale sa acorde sporul de fidelitate (1/2, 1 sau 2 salarii brute) angajatilor care au lucrat mai mult de 2 , 5 respectiv 10 ani in firma , impliniti pana la 31.12.2018???
Multumesc
cu respect Deaconu Marius - reprezentant al muncitorilor din firma
Raspunsul este: in 2019 este valabil contractul care a fost legal validat si este in vigoare pe 01/01/2019 la ora 00:00.
Primele, bonificarile se dau in anul in curs conform contractelor in vigoare in anul in curs.
Salariu in cim
bocai
M-am angajat de curand si in CIM am trecute doua salarii: salariul de baza 1329 lei si salariul brut care este mai mare 1556 lei. Mi s-a explicat ca ... (vezi toată discuția)