avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire calcul termen de decadere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire calcul termen de decadere

AM primit prin posta, cu confirmare de primire o adresa de la ANRP prin care mi se solicita documente pentru completarea dosarului depus pentru solicitarea unor despagubiri pe legea 10/2001. Adresa lor are numar de inregistrare din data de 04.10.2018 iar eu am primit-o in data de 30.10.2018. In continutul adresei se face trimitere la prevederile art.32 din Legea 165/2013, potrivit caruia se instituie un termen de decadere in procedura administrativa de 120 de zile, in care persoanele care se considera indreptatite pot completa cu inscrisuri dosarele depuse la enitatile investite de lege. Totodata, termenul de decadere prevazut la art.32 din Legea 165/2013 poate fi prelungit la cererea scrisa a persoanei care se considera indreptatita, o singura data, pentru o perioada de 60 de zile.
Intrebarea mea este daca termenul de 120 de zile curge de la data emiterii adresei (04.10.2018) sau de la data primirii prin posta cu confirmare de primire (30.10.2018)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:09, 1 Februarie 2019
De la comunicare - 30.10
Dar nu asteptati pana in ultima zi.
De cand incepe sa curga termenul? Din 4.10 sau din 5.10?
Daca eu va zic ca din 30.10, ce intrebare mai e si asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez lipsa nejustificata inaintare dosar catre anrp solutionare dispozitie despagubiri legea 10/2001 mateiconstandan mateiconstandan Care este procedura legala de urmat in situatia in care PMB a emis in anul 2005 o Dispozitie de acordare masuri reparatorii in baza Legii 10/2001 , dar, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri cf.legii 10/2001 Mihai1001 Mihai1001 Buna ziua,as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat in cazul in care aproape 20 ani am asteptat ca statul sa-mi acorde despagubiri cf. legii 10/2001.exista ... (vezi toată discuția)
Fond funciar annanica7 annanica7 Ce trebuie sa fac daca nu mi-a fost solutiontata cererea de retrocedare a unui teren extravilan? Adica mi-a fost recunocut dreptul, dar nu am primit nici ... (vezi toată discuția)