avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara preaviz

Bună ziua,
Am și eu o nelămurire. Am fost conceditata azi de la locul de munca și nu mi sa dat preaviz. Am fost contactata de la resurse umane și mi sa spus sa vin la sediul firmei. Am fost la sediul firmei și mi sa spus ca se doreste încetarea colaborarari. Am fost de acord după care am fost pusa sa semnez ca de comun acord vom înceta azi colaborarea, dar nu mi s a dat preaviz. Mi sa spus ca să nu fie nevoie sa treacă pe cartea de munca concedierea sa facem acest acord. După semnare am întrebat de preaviz și mi sa spus ca nu am unul. Ne fiindumi explicat acest lucru. Este normal cum sa procedat?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
razvan228, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 8 Februarie 2019
Buna ziua,

dvs nu ati fost concediata ci ati semnat incetarea contractului prin acord incepand chiar din ziua respectiva. Fara sa stiti le-ati dat posibilitatea de a ocoli procedurile de concediere care va protejeaza si ati renuntat implicit la dreptul de preaviz. Din pacate angajatorul a profitat de necunoasterea legii si v-a pus sa semnati aceasta incetare prin acord in conditii extrem de dezavantajoase pentru dvs. Ati putea sa-i actionati in judecata dar sarcina probei va apartine - practic trebuie sa probati ca nu ati stiut ce faceti iar angajatorul v-a pacalit.
Mi sa spus ca cel mai bine este sa încheiem asa ca "oameni maturi " și plus de asta ma va ajuta și pe mine pe viitor ca nu va fii trecut în cartea de munca încheierea cu o litera. Nu mi s au adus la cunostinta abateri nedisciplinare pur și simplu am fost chemata și... Concediata.. Doar ca dânșii au dorit sa fie de comun acord. Se mai poate face ceva în situația de fata?

Editare ;citare raspuns anterior
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Procedand in acest fel ati pierdut si dreptul de a obtine somaj.
Sansele sa mai puteti face ceva sunt relativ reduse.
In situatia incetarii c,i.m. cu acordul partior nu se acorda preaviz ...
Daca puteti dovedi ca ati fost in eroare atunci cand ati semnat actele si nu ati stiut ca nu veti avea preaviz atunci, cu ajutorul unui avocat f. bun pe legislatia muncii, aveti sanse sa anulati incetarea contractului. Insa doar in instanta. Exista spete castigate pe acest aspect.

Alte discuții în legătură

Refuz plata a salariului razvan228 razvan228 Bună ziua, am lucrat pentru o firma de amanet. Cu o zi înainte de a fii concediata am fost sunat sa vin la sediul firmei pentru a discuta. Acolo am avut ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, restrangere activitate BogdanMD BogdanMD Buna ziua, societatea la care lucrez, restaurant, a decis sa concedieze tot personalul de servire si din bucatarie mai putin paznicul de noapte. Motivul ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere pe perioada de proba domandaniel domandaniel Bună ziua, Acum o lună și puțin m-am angajat la o firmă. Toate bune și frumoase până patronul s-a sucit și a decis să închidă firma cu câteva ... (vezi toată discuția)