avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata avans direct la dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata avans direct la dezvoltator

Buna seara! Intentionam sa imi achizitionez un apartament prin credit ipotecar in toamna acestui an.
Astazi am fost sa vizionez un apartament doar ca sa vad cum este piata si agentul imobiliar mi-a spus ca poate rezolva cu dezvoltatorul sa ii pot plati avansul (de care as fi avut nevoie la banca pentru credit) esalonat de acum direct lui, urmand ca in Octombrie sa accesez creditul. Apartamentul imi place foarte mult si imi surade ideea, insa doresc sa va intreb daca este o practica des folosita, legala si daca trebuie sa am ceva in vedere in acest caz. Dezvoltatorul este unul foarte mare, avand numeroase proiecte finalizate si in curs de dezvoltare in Bucuresti, asta inspirand ceva incredere.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
AndreiBlaucean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 22:18, 1 Februarie 2019
Este legal daca stipulati asta in actele la notar. Daca nu finalizeaza blocul, nasol cu recuperatul avansului, veti acea batai de cap. Si, atenție sa nu fie probleme cu actele apartamentului/avize/etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 februarie, ... (vezi toată discuția)
Cumpare apartament in imobil construit pe teren ipotecat cristina.risca cristina.risca Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)