avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au trecut apartamentul pe numele meu prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au trecut apartamentul pe numele meu prin contract de vânzare-cumpărare cu clauză viageră. Acum, după decesul tatei, mama spune că îl va desființa. Credeți că se poate?

in urma cu 10 ani am fost intrebata de catre parinti daca vreau sa-mi treaca apartamentul pe numele meu,am refuzat am zis ca mai am 2 frati si nu vreau balamuc toata viata...dar tata era pe moarte eu stateam la ei..iar frati mei nu au fost copii cuminti ...au facut numai necazuri ...in sensul cu puscarie fratele...sora fugita de acasa...de mica...in fine..la insistentele lui tata am acceptat...dupa ce sau facut actele tata i- au chemat si le au spus bineinteles ca a iesit balamuc...care a rezultat cu inmormantare fara ei dupa 3 ani mama sa impacat cu sora...care bineinteles a inceput cu reprosuri...si a reusit sa sadeasca ura contra mea ...adica mama a inceput sa regrete ce a facut...eu munceam in 3 schimburi...sa-mi acopar tot ce tinea de datorii si sa fie totul bine am divortat ...am 2 fetite sa schimbat mama enorm nu ma mai intelegeam cu ea In Italia pleaca mai tot timpul spunand ca vrea bani mai multi sa o ajute pe sora ...acum am incercat sa evadez de stresul din casa devenise pentru mine o tortura....ca intre timp sa inpacat si cu fratele....Incerc sa-mi refac viata ...m am inteles cu ea ca o sa platesc totul si o sa trimit bani pentru medicamente si tot ce are nevoie...si incerc sa mi refac viata in Anglia si asta am facut...eu sunt ok departe de ea...am fetele cu mine.....marea problema este ca sunt amenintata ca darama actul.si ca o sa vad eu....credeti ca se poate?
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 06:37, 17 Februarie 2019
platesc prin virament bancar facturile si cand era in tara ii viram direct in cardul de pensie o suma de mancare o singura data a avut nevoie si a cerut 400 ron pentru medicamente sa le ia in italia travatanul pentru ochi...deci repet....nu e in neputinta ..e foarte influentata de frati ura si invidia ii macina tare...oricum va multumesc din suflet pentru eficienta raspunsurilor

Albert Kurtyan a scris:

Daca nu intentionezi sa il vinzi atunci concentreaza-te pe doua directii:
1. chiar daca esti provocata, nu vorbi urat cu mama, nu antagoniza pe nimeni, lasa-i in plata domnului.
2. daca are nevoie de intretinere, trebuie sa faci dovada ca ai platit sume rezonabile in banca sau catre persoanele care o ingrijesc pe mama.

Dovada ca nu ti-ai intretinut mama (la nevoie) este singura dovada care te va face sa pierzi casa.

Absolut NICIODATA sa nu dai bani cash, intotdeauna prin transfer bancar sau transferuri de tip moneygram cu mentionarea scopului (nici macar chitantei de mana).

Câtă vreme faci dovada de întreţinere şi faptul că o respecţi, contractul este inatacabil.
Chiar dacă te dă în judecată, continuă să arăţi acelaşi respect şi să o ajuţi din când în când cu bani, să plăteşti dările la casă, impozite, etc.
Dacă ajunge să fie neputincioasă, atunci ai obligaţia să o ajuţi să trăiască decent chiar cu riscul de a consuma o sumă în valoare egală cu valoarea casei (dar nu mai mult).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil intre parinti si copil Tunderbild Tunderbild Buna ziua Situatia mea este urmatoare: Mama mea a divortat si din a doua casatorie am un frate vitreg... Fiindca eu am grija mai mult de mama si pot sa zic ... (vezi toată discuția)