Buna ziua , mama mea a decedat in urma cu 4 ani , actul de mostenire inca nu s-a facut , am citit cum ca eu as putea merge la notat si sa fac o cerere de acceptare mostenire deoarece as vrea sa ma asigur fiind in rele relatii cu tatl meu si sora mea vitrega
Dar la orice notar am sunat pentru a ma infirma de ce acte am nevoie pentru aceasta cerere mi se spune cum ca se fac toate actele impreuna cu ceilalti mostenitori
Cred ca nu prea se stie cum ca daca eu nu voi face cererea aceasta de acceptare mostenire am riscul de a pierde acest drept
Nu mai inteleg nimic sincee
Declarația de acceptare a succesiunii se face in termenul de opțiune succesorala de 1 an de la data decesului.
Acum nu mai aveti ce declarație să faceți. Se va considera, ca dvs si ceilalti moștenitori ati acceptat moștenirea tacit prin preluarea, folosința și administrarea bunurilor.
Oricum, declarația nu va pune la adăpost de nimic. De fapt...dvs de ce anume ati vrea să fiți pusă la adăpost?
În momentul de fata ar trebui sa dezbateti succesiunea.
La notar presupune prezenta si acordul tuturor moștenitorilor.
Dacă unul dintre moștenitori nu vrea să se prezinte, va trebui să vă adresați instanței.
PS: informațiile notariale se obtin mergând personal la biroul notarial, cu documentele pe care le aveti.
În general, orice consultație se plătește. Nici dvs nu v-ar conveni să vă pierdeți timpul la telefon dand n explicatii, oricui sună și probabil nu mai vine niciodată.
Renuntare mostenire
olympya
buna ziua.
va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
labuta
Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)