avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea unui minor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea unui minor

Buna ziua. Dat fiind faptul ca minorii beneficiaza de servicii medicale de stat gratuite, daca acestia sunt angajati li se retine contributia la sanatate? Sau...reformulind...care sunt contributiile la stat ale unui minor angajat, la fel ca ale unui adult?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
yozefina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 3 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, li se retine CASS tuturor persoanelor care au un CIM, inclusiv minorilor. Acestia nu se afla printre exceptiile prevazute de lege.
Mai multe despre angajarea minorilor puteti citi aici: [ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorului angajat i se retin toate contributiile ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste ... Valeriaaaa Valeriaaaa Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste stagiul de cotizare la cass aferente ultimelor 6 luni.De aproximativ 2 ani sunt in litigiu ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas atu_targoviste atu_targoviste Buna seara , din cuantumul pensiei de urmas , prin decesul unuia din parinti , pentru copil minor , se retine impozit ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)