avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea contractului individual de munca in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea contractului individual de munca in cazul prezentarii certificatului de handicap al copilului

Buna ziua!
Am urmatoarea intrebare: in cazul in care am un certificat de incadrare in grad de handicap valabil pana in data de 03.01.2020 iar copilul va implini 3 ani in data de 25.03.2020, pana la ce data poate acorda angajatorul suspendarea CIM? Eu l-am primit pana la data expirarii certificatului insa nu gasesc niciunde in lege sa fie precizat acest lucru, cum ca suspendarea se face pana la data expirarii certificatului ci din contra scrie ca pana la implinirea varstei de 3 ani ai copilului cf. art. 51 (1) lit. a) . M-ati putea lamuri va rog frumos ? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 5 Februarie 2019
Suspendarea poate avea loc pana la 25.03.2020.
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt! Imi puteti da va rog ceva articol explicativ pe care sa i-l pot prezenta d-nei de la resurse umane fiindca se pare ca dansa nu este bine informata?

Cornel Vasile a scris:

Suspendarea poate avea loc pana la 25.03.2020.

OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
....

Ordinul 1474/2011
situatie :
O persoană poate solicita doar concediul pentru creșterea copilului, fără a solicita și indemnizația pentru creșterea copilului aferentă.


solutie : ... După aprobarea concediului de către angajator, persoana poate solicita la primăria de la locul de domiciliu indemnizația pentru creșterea copilului aferentă perioadei de concediu pentru care a optat. ...
Aceste notiuni imi sunt clare insa ma refeream la faptul ca as dori sa ii prezint situatia scrisa si explicata concret in vreun articol si anume faptul ca acordarea suspendarii CIM se face pana la 3 ani si NU pana la expirarea certificatului de handicap in cazul in care acesta expira inaintea implinirii varstei de 3 ani.
Gasiti in OUG 111/2010 ... probabil va trebui sa-i aratati mai multe texte ...art.1 alin.,1, art.25 alin.,1, art. 16 alin.1 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu de maternitate de la 2 ani la 3. cristymicuta cristymicuta Buna ziua,am si eu o intrebare.Am o fetita nascuta prematur cu scor apgar 1 la nastere ,cu ventricomegalie ,retard de crestere si retard usor neurologic,in ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)