avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Daca am primit de la un notar o invitație la dezbătea succesiunii după tatăl decedat în urma cu 5 luni și nu mă pot prezenta la respectiva întâlnire, deoarece este într-o localitate îndepărtată și nu pot circula cu un bebeluș mic un drum de 700km cu mașina, exista posibilitatea sa îmi exprim opțiunea in fata unui notar din localitatea mea de domiciliu, să întocmim o hârtie, pe care sa o trimit notarului de la care am primit invitația? Menționez că vreau să renunț la partea mea de moștenire în favoarea mamei. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:55, 4 Februarie 2019
Da. Puteti da declarație de renunțare la moștenire.
Dar...
1. Nu exista renunțare "In favoarea ".
Renuntarea este pură și simpla.
2. Dacă sunteți unicul copil, și renunțați va fi chemat la moștenire copilul dvs, ca moștenitor de grad următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succsiune in favoarea mamei pgru1977 pgru1977 buna ziua,tatal meu decedat in ianuarie si eu si mama in viata am facut actul succesorial!din pacate nu am stiut ca pot renunta la succesiune in favoare ei si ... (vezi toată discuția)
Renunțare moștenire helguti22 helguti22 Buna ziua, Vin si eu cu o nelămurire in legatura cu succesiunea după unchiul meu (fratele bunicului). După decesul unchiului, bunicul meu a ramas unicul ... (vezi toată discuția)
Frații au renunțat la moștenirea părinților în favoarea unuia dintre ei, care a decedat și nu are copii. mai au dreptul frații supraviețuitori la moștenirea lui? nelutu252002 nelutu252002 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie. Mama meu a avut 3 frati. La decesul parintilor toti fratii au renuntat la succesiune in favoarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)