avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Bunici

Buna ziua,

Bunicul meu a murit acum 7 ani si nu s-a facut succesiune dupa el. Acum cateva luni a murit si bunica, iar fratii mamei (sunt 4 copii in total) doresc sa faca succesiunea. Dat fiind ca nu s-a facut nici o succesiune dupa moartea bunicului, as dori sa va intreb ce taxe trebuie platite. Online am citit ca ar trebui platit 1% + taxe notariale din jumatatea bunurilor mostenite (din cauza ca bunicul a murit de mai mult de 2 ani) si taxele notariale pentru jumatatea bunicii (nefiind 2 ani de la data decesului). Este corect? Sau trebuie sa platim 1% din valoarea totala a bunurilor? Si, acesti 1% se platesc o data, nu pentru fiecare an de la deces, nu? Mentionez ca valoarea totala a bunurilor e undeva la 60k euro, deci nu e extrem de mare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: zziizzuu , utilizator 10:20, 5 Februarie 2019

zziizzuu a scris:

ar trebui platit 1% + taxe notariale din jumatatea bunurilor mostenite (din cauza ca bunicul a murit de mai mult de 2 ani) si taxele notariale pentru jumatatea bunicii (nefiind 2 ani de la data decesului). Este corect?

Da, este corect. Se achita un impozit de 1%, din valoarea masei succesorale ramasa dupa bunic (adica jumatate).
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)
Mostenire si dezbaterea mostenirii katy-elena katy-elena pe 31 ianuarie 2013 a murit bunica parentala, mostenitori sunt eu si sora-mea, tatal nostru a murit in 1997 si era singur la parinti. ce ar trebui sa facem? ... (vezi toată discuția)
Succesiune giorgio07 giorgio07 bunicul meu a murit de cativa ani buni.a ramas bunica care are doi copii,un baiat si o fata,care la randul lor au si ei o fata,respectiv doi baieti.si acum ... (vezi toată discuția)