avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevedere favorabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevedere favorabila

Buna seara!
In anul 2016 a fost in vigoare un CCM la nivel de unitate in care era prevazut un supliment de 7 zile la concediul de odihna anual pentru angajatii care lucreaza in anumite conditii de munca. Codul muncii prevedea, atunci, ca si acum un minim de 3 zile pentru aceleasi conditii de munca. Contractul de munca nu mai este in vigoare si-a incheiat perioada de valabilitate si nu s-a mai prelungit si nici negociat.
Intrebare: beneficiez de prevederea mai favorabila, mie, angajatului, conform ultimului CCM de 7 zile suplimentar la concediul de odihna anual sau de prevederea legala care reglementeaza la minim 3 zile, adica 3 zile suplimentare la concediul de odihna anual.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Daniel_21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 5 Februarie 2019
De prevederea legala care reglementeaza la minim 3 zile, adica 3 zile suplimentare la concediul de odihna anual, daca in urma ccm-ului respectiv nu s-au incheiat si acte aditionale la c.i.m. cu privire la CO suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Durata legala concediu geodumi geodumi Buna ziua, Daca in Contractul Individual de Munca este prevazut un nr.de zile de concediu de odihna mai mic decat in contractul colectiv de munca, care este ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna Daliborka Daliborka Buna seara as avea o nelamurire in cazul in care ,de exemplu, la angajare un angajat cere 24 zile de concediu odihna, iar restul angajatilor au 21, se poate ... (vezi toată discuția)