avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o persoana care detine functia de "mecanic" trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o persoana care detine functia de "mecanic" trebuie sa aiba diploma de "mecanic"

buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspun s la urmatoarea intrebare:
exista baza legala care sa justifice ca o persoana care este incadrata intr-o societate cu functia de "mecanic" trebuie sa aiba diploma de "mecanic"
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:19, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Daca are diploma de studii (scoala profesionala ,liceu)in profil mecanic,industrial sau cursuri care sa ateste cursuri de reprofilare.
Totusi incadrarea in munca pe un post de mecanic nu poate fi ocupat de exemplu de cineva care are la baza studii in profil -panificatie,textil,etc...

Cu respect,Alexa...
Cred ca baza legala o constituie Codul Ocupatiilor in Romania. Dovada unei meserii trebuie facuta cu un act de calificare. O sa spuneti ca nu aveti actul dar aveti meseria in "buricul degetelor". Un privat va poate angaja si pe acest considerent dar tot nu va putea sa va treaca functia in CIM, va va angaja pe o alta functie corespunzator pregatirii si calificarii si va poate folosi (ilegal) pe meseria de mecanic. Dar daca angajatorul se respecta nu cred ca risca.
Incadrarea intr-o anumita functie este determinata deo animita pregatire si dobandirea unor cunostinte necesare ocuparii postului respectiv.

Aceasta se certifica printr-o diploma,o calificare, care atesta competenta ocuparii postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare - functie Andrei Gica Andrei Gica O persoana cu scoala profesionala absolvita (electrician) poate ocupa functia de fierar betonist? In COR se cere pt aceasta functie studii medii, dar nu scrie ... (vezi toată discuția)
Ocuparea unei functii dragosm1969 dragosm1969 Un angajat a terminat studiile la un anumit profil (mecanic), s-a angajat pe un post de mecanic, ulterior a facut scoala de maistrii pe profil electric, ... (vezi toată discuția)
Incadrare mecanic utilaje Corina Dina Corina Dina Va rog mult sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea situatie : O persoana este angajata intr-o fabrica ( domeniu - constructii , prefabricate beton , mai ... (vezi toată discuția)