Buna seara! Impreuna cu sotul meu am mers sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare.Eu am fost cea care a semnat contractul de vizionare.Ulterior am fost opriti de proprietar care ne.a dat datele lui de contact in cazul in care ne hotaram ,sa il contactam direct pe el.Apartamentul ne place foarte mult si ar urma sa fie achizitionat de sotul meu prin credit.In contract exista urmatoarea clauza: " Corespondența dintre BENEFICIAR ( adica eu pt ca eu am semnat contractul de vizionare) și proprietarii imobilului se poate face, până în momentul încheierii unei tranzacții, doar prin intermediul prestatorului". INTREBAREA este care pot fi consecintele juridice pt mine in cazul in care sotul incheie contractul de vanzare-cumparare pe numele lui?Multumesc!
Dupa parerea mea, daca agentia va prinde ca ati cumparat va poate cere comisionul datorat conform contractului si sa va dea in judecata, caz in care ar avea sanse mari sa castige procesul.
Banuiesc ca, agentia are si ea avocat sau macar isi permit sa isi angajeze.Daca nu au bani sa va dea in judecata si sa isi angajeze avocat scapati de raspunderea civila contractuala.
Cat este comisionul agentiei?