avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vizionare agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vizionare agentie imobiliara

Buna seara! Impreuna cu sotul meu am mers sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare.Eu am fost cea care a semnat contractul de vizionare.Ulterior am fost opriti de proprietar care ne.a dat datele lui de contact in cazul in care ne hotaram ,sa il contactam direct pe el.Apartamentul ne place foarte mult si ar urma sa fie achizitionat de sotul meu prin credit.In contract exista urmatoarea clauza: " Corespondența dintre BENEFICIAR ( adica eu pt ca eu am semnat contractul de vizionare) și proprietarii imobilului se poate face, până în momentul încheierii unei tranzacții, doar prin intermediul prestatorului". INTREBAREA este care pot fi consecintele juridice pt mine in cazul in care sotul incheie contractul de vanzare-cumparare pe numele lui?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:08, 6 Februarie 2019
Dupa parerea mea, daca agentia va prinde ca ati cumparat va poate cere comisionul datorat conform contractului si sa va dea in judecata, caz in care ar avea sanse mari sa castige procesul.
Banuiesc ca, agentia are si ea avocat sau macar isi permit sa isi angajeze.Daca nu au bani sa va dea in judecata si sa isi angajeze avocat scapati de raspunderea civila contractuala.
Cat este comisionul agentiei?

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vizionare agentie imobiliara andyutza andyutza Buna ziua, Intentionez sa cumpar un apartament pe care l-am vizionat cu ajutorul unei agentii imobiliare. Pentru vizionarea acestui apartament am semnat un ... (vezi toată discuția)
Contract comision vizionare cu agentiile imobiliare DANUBANU DANUBANU Buna ziua, De curand am vizionat cu o agenta o casa situata intro localitate alaturata celei specificata initial pe contractul de vizionare. Numele ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament emine emine Buna ziua, Am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. La interval de doua zile acelasi apartament l-am vizionat cu lata agentie ... (vezi toată discuția)