avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intervenient in interes propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intervenient in interes propriu

Buna ziua
Am depus o cerere de interventie in interes propriu, intr-un proces aflat la fond (Judecatorie), in care respect obiectul cererii principale, cea introdusa de catre reclamant, respectiv actiune in constatarea nulitatii absolute a unui contract de vanzare cumparare, dar in care cer constatarea nulitatii absolute a contractului respectiv si pentru alte motive, decat cele invocate de reclamant. Mentionez ca nu s-a dezbatut fondul, fiind doar in faza administrarii probelor, iar cererea mea a fost admisa in principiu.
Poate fi respinsa cererea mea de interventie pe fond, pentru ca am invocat si alte motive de nulitate absoluta, suplimentar fata de cele invocate de catre reclamant ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:59, 18 Noiembrie 2009
Terţul intervenient nu poate să solicite refacerea unor acte de procedură, nu poate solicita readministrarea unor probe şi nici comunicarea actelor aflate la dosar. Numai actele de procedură următoare se vor îndeplini şi faţă de acest terţ. Cererea de intervenţie voluntară principală se judecă o dată cu cererea principală, însă, instanţa poate dispune disjungerea dacă această cerere ar întârzia soluţionarea.Totusi, terţul aduce în faţa instanţelor de judecată o pretenţie proprie,ceea ce inseamna ca puteti incerca invocarea acestei masuri.

:-/:-/

Stiti vorba aceea: doi se cearta si al treilea castiga?
Asta ilustreaza cel mai bine interventia in interes propriu.

Adica, daca A (reclamant) cere de la B ...o maslina, vine C (intervenient in interes propriu) si zice: ba obligati-l pe B sa-mi dea mie maslina pentru ca-i a mea. (invoca propriul sau drept asupra obiectului cererii pe care tinde sa-l castige pentru el, macar in parte).

Asta insemna ca instanta nu poate da aceeasi maslina si lui A si lui C. Cererile lor se exclud reciproc. Doar unul din ei ...are dreptate. Sau au dreptate amandoi, dar numai in parte (ar avea dreptul fiecare la cate o ...juma'de maslina). Teoretic, admiterea cererii reclamantului duce la respingerea cererii de interventie in interes propriu si ...viceversa. Sau ambele pot fi respinse ori admise in parte.

Adica (doar dupa carte si fara amanunte din partea dvs.)...nu prea pricep ce urmariti dvs. si ce fel de interventie o fi aceea.

Imi pare mai degraba ca ati fi putut promova, separat, o cerere in calitate de reclamant. Si, eventual dosareale acestea ar fi putut fi conexate. Dar, repet, aici e pura teorie "tradusa" in limbaj profan pentru ca amanunte n-am de unde sa ghicesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Invocarea necompetentei materiale in apel Liliana Gavril Liliana Gavril Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: Am initiat o actiune la Judecatorie - constatarea nulitatii absolute a unei declaratii de neacceptare a ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie in interes personal sau accesorie? Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua tuturor. Ma aflu intr-o dilema... Sunt implicat intr-un proces ce are ca obiect anularea unui titlu de proprietate eliberat in baza Legii 18/1991 de ... (vezi toată discuția)