avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am plecat în Germania și mi-am lăsat cățelul la o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am plecat în Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietenă, urmând să-l aduc aici când voi face rost de cele necesare, dar acum refuză categoric să mi-l dea înapoi. Vă rog să mă ajutați, așa ceva nu se face

Buna ziua! Vin cu o întâmplare dubioasa care ma macină de câteva zile. In luna Octombrie 2018 am plecat in Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietena. Am stabilit ca va avea grija de ea pana o voi putea aduce aici sa ma stabilesc și sa fac rost de bani sa ii facă cele necesare sa o pot aduce. Problema este ca acum refuza categoric sa o înapoieze, Dovezile mele ar fi fotografii cu cățelul din casa mea de când am luat-o și pana când i-am dat-o, conversații in care aceasta refuza înapoierea și martori. Va rog sa ma ajutați, așa ceva nu se face.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Carnetul de sanatate a fost intocmit de un medic veterinar la un cabinet specializat. In acel carnet ar trebui sa fie trecute datele proprietarului. In plus, in registrele cabinetului veterinar raman inregistrate toate demersurile pe care dvs. le-ati facut ptr. intocmirea acelui carnet. Deci persoana respective nu are sorti de izbanda si ar trebui sa inteleaga sa va restituie animalutul. In 5 luni ati fost cu catelul la cabinet ptr. vaccin. Acolo este trecut numele celui cara a insotit catelul la cabinet. Astea sunt lucruri care nu pot fi sterse. Profitati de ele.
O intrebare: cat timp a trecut decand ati lasat catelul la persoana respectiva?
P.S. - va admir pentru grija dvs.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
gigiz, utilizator

gigiz

O intrebare: cat timp a trecut decand ati lasat catelul la persoana respectiva?

CernatMihaela a scris:

. In luna Octombrie 2018 am plecat in Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietena.e.

Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Va Multumesc pentru sfaturi, in primul rând carnetul de sănătate a fost întocmit de persoana care mi-a dat cățelul la o luna, eu doar i-am trecut numele ei și i-am făcut vaccinurile și cele necesare. Pot demonstra prin plățile făcut de mine cu cardul la Cabinetul respectiv-care coincid cu datile vaccinurilor.
In al doilea rând am încercat sa o conving spunându-i ca pot obține cățelul legal , însă m-a avertizat ca ii pune Cip și ca are martori ca a stat cu ea . A stat 4 luni la ea ( in acest timp am reușit sa îmi gasesc o casa in Germania și sa o pot lua) .
Cât despre ceea ce as putea sa fac , știu ca ar presupune întoarcerea mea in tara și prezentarea la un avocat( nu știu cum se procedează), ceea ce pentru mine ar fi foarte greu.
Eu îmi doream sa îmi aduc cățelul aici cu o firma speciala de transport animale.
Am dat cățelul unei prietene de ani de zile cu încredere oarba și neașteptându-ma la acest răspuns.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca problema aici nu este neaparat ca este cainele dv ci tb sa demonstrati ca nu i l-ati dat de tot. e posibil sa se apere - in cazul in care o urmariti legal - spunand ca da, era al dv, dar dv ati plecat din tara si ati hotarat sa i-l donati ei. Puteti dovedi contrariul?
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Ioana Cornescu, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ioana Cornescu a scris:

cred ca problema aici nu este neaparat ca este cainele dv ci tb sa demonstrati ca nu i l-ati dat de tot. e posibil sa se apere - in cazul in care o urmariti legal - spunand ca da, era al dv, dar dv ati plecat din tara si ati hotarat sa i-l donati ei. Puteti dovedi contrariul?

Asta este un non-sens!
Dar prietena, poate ?!
Sarcina probei cade in sarcina celui ce afirma.

Desi, banuiesc ca stiti asta.

Din moment ce poate dovedi cu corespondenta purtata, ca ii apartine, cat si cu alte inscrisuri, are sanse de castig, Problema se pune, cum si cand.
Nefiind in tara si nici nu are timp disponibil sa se plimbe pe la instante si cabinete de avocat.

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra unui caine laurlaurjb laurlaurjb Buna ziua , Am o oarecare problema , prietena mea a avut un prieten inaintea mea caruia , i-a facut cadou un catel Beagle , a pus banii jumatate jumatate ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada mihaela999 mihaela999 Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau cainele inapoi Andreeaostro Andreeaostro Buna ziua, sper sa nu para ciudata aceasta intrebare, am primit cadou un catel de la fostul meu sot, caine pe care mi l-a lasat peste gard sa spun asa, i-am ... (vezi toată discuția)