avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie-indemnizatie asistent personal al unei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie-indemnizatie asistent personal al unei persoane cu handicap conform Legii 329/2009

Buna ziua!
Rog sa-mi clarificati urmatoare problema:
-sunt pensionar cu o pensie ce depaseste nu cu mult valoarea de 1700 ron("pensie nesimtita"dupa unii);
-sunt asistent personal cu contract al sotiei mele(persoana cu handicap grav),conf Legii 448/2006;
-care articol al legii mentionate interzice cumulul pensie-salariu pentru situatia mea?
Recunosc ca am citit(nu studiat) legea mentionata,si nu am gasit precizarea privind cumulul;este posibil sa nu fi citit cu atentie toate capitolele(legea este destul de stufoasa) cerandu-mi scuzele cuvenite.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: cocos44 , utilizator 18:44, 19 Noiembrie 2009
1. Pana va raspunde cineva mai priceput vreau sa va asigur ca "pensie nesimtita" nu este aceasta de 1700 lei, ci acelea care, dupa cum ati vazut si dvs. la televizor, sunt de zeci de mii de lei. Si unde mai pui ca sunt si obtinute prin inginerii financiare, chiar daca sunt "legale"!
2. Pensia dvs. este "nesimtit" de mica in comparatie cu acelea de care va spuneam mai sus.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua D-le consilier!
Va multumesc pentru "incurajare"!
Acum mi-am dat seama ca de fapt Legea 329/2009 pune pe tapet cumulul pensie-salariu cu prevederi care nu-mi lasa nici un dubiu.Imi cer scuze pentru confuzia legislativa.
Cu multumiri pentru toate interventiile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu gabinemo gabinemo Va rog sa-mi spuneti daca am o pensie neta de 1100 lei(stabilita si suspendata, pensie anticipata), sunt bugetar si realizez venituri nete de 2500 lei, pot la ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu adiadiadi adiadiadi referitor la INSTRUCTIUNILE PUBLICATE IN M. O. 805/25.11.2009 PT. APLICAREA CAP. 4 DIN LEGEA 329/2009 - CUMUL PENSIE SALARIU , VA ROG SA-MI PRECIZATI CUM ... (vezi toată discuția)
Cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara dupa 36 de luni. vremea vremea Am primit raspunsul si va multumesc.Este in avantajul meu, care doresc sa continui activitatea si dupa cei trei ani.Institutia nu are jurist si ne blocam de ... (vezi toată discuția)