Buna ziua!
Rog sa-mi clarificati urmatoare problema:
-sunt pensionar cu o pensie ce depaseste nu cu mult valoarea de 1700 ron("pensie nesimtita"dupa unii);
-sunt asistent personal cu contract al sotiei mele(persoana cu handicap grav),conf Legii 448/2006;
-care articol al legii mentionate interzice cumulul pensie-salariu pentru situatia mea?
Recunosc ca am citit(nu studiat) legea mentionata,si nu am gasit precizarea privind cumulul;este posibil sa nu fi citit cu atentie toate capitolele(legea este destul de stufoasa) cerandu-mi scuzele cuvenite.
Cu multumiri!
1. Pana va raspunde cineva mai priceput vreau sa va asigur ca "pensie nesimtita" nu este aceasta de 1700 lei, ci acelea care, dupa cum ati vazut si dvs. la televizor, sunt de zeci de mii de lei. Si unde mai pui ca sunt si obtinute prin inginerii financiare, chiar daca sunt "legale"!
2. Pensia dvs. este "nesimtit" de mica in comparatie cu acelea de care va spuneam mai sus.
Buna ziua D-le consilier!
Va multumesc pentru "incurajare"!
Acum mi-am dat seama ca de fapt Legea 329/2009 pune pe tapet cumulul pensie-salariu cu prevederi care nu-mi lasa nici un dubiu.Imi cer scuze pentru confuzia legislativa.
Cu multumiri pentru toate interventiile!