avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am vrut să dau bani pentru un cadou destinat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am vrut să dau bani pentru un cadou destinat profesoarei examinatoare și am fost picată la examen. Am încercat să contest la decanat dar nu mi s-a dat crezare, pot să-i dau în judecată dacă nu se rezolvă nimic?

In cadrul facultatii in care studiez,pentru organizarea unuia dintre examene ni s-au pretins de catre sefa de an diferite sume de bani,unele pentru a asigura transportul,cazarea si mesele doamnei profesor care urma sa ne examineze,altele care urmau sa fie folosite pentru a i se cumpara un cadou valoros,acesta fiind "biletul de trecere" pe care dansa il asteapta in fiecare an. Bineinteles,acest lucru s-a facut cu notarea persoanelor care au cotizat pe o lista ce i-a fost inmanata profesoarei inainte de examen,impreuna cu cadoul constand intr-un set scump din aur si o sampanie Moet. Refuzand sa platesc pentru aceste lucruri,si implicit nefiind trecuta pe acea lista,am fost picata la examen fara niciun motiv obiectiv. Mi s-a spus ca am scris tot corect,dar ca voi fi trecuta absenta si sa parasesc sala de urgenta. Am incercat sa contest la decanatul facultatii ceea ce s-a intamplat,insa nu am fost ascultata,nu mi s-a dat crezare si se incearca musamalizarea cazului. Intrebarea mea este,daca nu se rezolva nimic din interior,ii pot da in judecata? Si daca da,discutiile de pe grupurile de facebook in care se vorbeste de sumele de bani date,poze cu ce i s-a cumparat,etc, pot constitui probe intr-un eventual proces? Si o alta intrebare care ma macina,doamna are peste 80 de ani,din punct de vedere legal, dansa mai este apta sa predea?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 07:47, 13 Februarie 2019
Cum puteti dovedi ceea ce spuneti si de ce nu ati ridicat problema vârstei “neadecvate” înainte se a vi se face “ nedreptatea”?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
pandorapearl, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poliția nu se baga in astfel de cazuri....

jjob1960 a scris:

La minister nu se rezolva nici cazuri de la preuniversitar. Cele de la universități, nici vorbă. Politie, dar mai ales televiziune. Dar,mai repede să nu se învechească cazul.

Nu este adevarat.....aceasta profesoară având varsta pe care o are în primul rând nu mai are voie să profeseze,daca se face o sesizare cu nr de înregistrare sunt obligați cei de la Ministerul Educației sa trimita o comisie si sa examineze cazul si lucrarea.Acest organ este competent în a rezolva cazul ....Dacă mergem pe premiza ca nu se rezolva nimic atunci si cu mersul la televiziune sau cu acțiunea în instanță e aceeasi situatie,în instanță trebuie multe dovezi,sunt cazuri care țin ani de zile etc...daca va merge la televiziune cu acest caz cei de la Ministerul Educației vor trebui sa cerceteze si sa ajunga la o concluzie.Nu este de competența poliției acest caz.

jjob1960 a scris:

La minister nu se rezolva nici cazuri de la preuniversitar. Cele de la universități, nici vorbă. Politie, dar mai ales televiziune. Dar,mai repede să nu se învechească cazul.

Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Zuza13, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@mentosana E ok ca te-ai adresat decanatului, desi o stim cu totii pe aia cu corb la corb.... Trebuia sa te adresezi in scris, cu numar de inregistrare, etc, etc si sa ceri sa ti se corecteze/evalueze lucrarea de catre o comisie din care nu pot face parte persoane care te-au examinat prima data. ATENTIE! Acesta e un drept, nu e ceva la cheremul decanatului! Intra aici: [ link extern ] /
Am scris si in postare,detin toate discutiile purtate pe messenger intre colegii care au dat bani,in care scrie negru pe alb suma adunata si ce anume va fi cumparat,faptul ca ii va fi inmanata si lista cu cei care au platit,absolut toate detaliile. Cat despre varsta dansei,am ridicat problema de la inceputul semestrului,insa m-am lovit de aceeasi problema pe care o intampin si acum...incercarea de a mi se inchide gura,pentru ca in mentalitatea romanului,profesorul detine adevarul absolut. Daca ar fi fost un om integru din toate punctele de vedere,poate nu as fi avut nimic de obiectat legat de prezenta dansei la catedra,insa este cunoscut faptul ca a mai fost implicata in scandaluri legate de mita si fals in acte,si pe deasupra la varsta dansei nici sanatatea nu ii mai permite deplasarea,astfel incat dintr-un semestru intreg s-a prezentat doar 3 zile intr-o saptamana....

pandorapearl a scris:

Cum puteti dovedi ceea ce spuneti si de ce nu ati ridicat problema vârstei “neadecvate” înainte se a vi se face “ nedreptatea”?

Alte discuții în legătură

Probleme cu universitatea AdinaIP AdinaIP In anul 2012-2013 am platit integral anul universitar insa nu am putut beneficia de serviciile educationale din semestrul al doilea din pricina unor probleme ... (vezi toată discuția)
Serviciu după pensionare în învățământ valicas valicas Câți ani poate lucra un cadru didactic după pensionare în învățământ ? (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare Anniko Anniko Am o întrebare legată de vârsta de pensionare conform noi legi a pensionării. M-am născut în 1953, sunt profesoară, lucrez şi am 32 de ani şi 10 luni ... (vezi toată discuția)