avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am vrut să dau bani pentru un cadou destinat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am vrut să dau bani pentru un cadou destinat profesoarei examinatoare și am fost picată la examen. Am încercat să contest la decanat dar nu mi s-a dat crezare, pot să-i dau în judecată dacă nu se rezolvă nimic?

In cadrul facultatii in care studiez,pentru organizarea unuia dintre examene ni s-au pretins de catre sefa de an diferite sume de bani,unele pentru a asigura transportul,cazarea si mesele doamnei profesor care urma sa ne examineze,altele care urmau sa fie folosite pentru a i se cumpara un cadou valoros,acesta fiind "biletul de trecere" pe care dansa il asteapta in fiecare an. Bineinteles,acest lucru s-a facut cu notarea persoanelor care au cotizat pe o lista ce i-a fost inmanata profesoarei inainte de examen,impreuna cu cadoul constand intr-un set scump din aur si o sampanie Moet. Refuzand sa platesc pentru aceste lucruri,si implicit nefiind trecuta pe acea lista,am fost picata la examen fara niciun motiv obiectiv. Mi s-a spus ca am scris tot corect,dar ca voi fi trecuta absenta si sa parasesc sala de urgenta. Am incercat sa contest la decanatul facultatii ceea ce s-a intamplat,insa nu am fost ascultata,nu mi s-a dat crezare si se incearca musamalizarea cazului. Intrebarea mea este,daca nu se rezolva nimic din interior,ii pot da in judecata? Si daca da,discutiile de pe grupurile de facebook in care se vorbeste de sumele de bani date,poze cu ce i s-a cumparat,etc, pot constitui probe intr-un eventual proces? Si o alta intrebare care ma macina,doamna are peste 80 de ani,din punct de vedere legal, dansa mai este apta sa predea?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 07:47, 13 Februarie 2019
10 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se rezolva administrativ sau făcând ceva valuri în presă rămâne varianta plângerii la poliție,în mod cert este vorba despre o infracțiune.Nu va mai luati după toti cei care isi dau cu parerea pt a se afla in treaba si care probabil au făcut dreptul la ff si acum vand la taraba in piata sau la un chioșc .Sunt destui av specializați în drept penal pe acest forum care va pot sfătui
Succes.
Nu e recomandat sa meargă la poliție, ... deoarece si dansa cel mai probabil,va fi sancționată..Deaoarece,din cele relatate de dansa,ea poate fi acuzată de complicitate prin adeziunea tacita,adică inactiunea persoanei,care având cunoștiință despre săvârșirea acestei infractiunii înaintea desfasurarii si nu aduce la cunoștiință autorităților,sau fiind de fata sau martora(fizic sau nu),nu a împiedicat consumarea ei care ar fi putut fi efectuată prin sesizarea organelor competente.Dansa s a prezentat la examen desi era conștientă dinainte de aceste ilegalitati.S ar părea că Dvs predati Dreptul la o tarabă.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca nu se rezolva administrativ sau făcând ceva valuri în presă rămâne varianta plângerii la poliție,în mod cert este vorba despre o infracțiune.Nu va mai luati după toti cei care isi dau cu parerea pt a se afla in treaba si care probabil au făcut dreptul la ff si acum vand la taraba in piata sau la un chioșc .Sunt destui av specializați în drept penal pe acest forum care va pot sfătui
Succes.

Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Zuza13, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna,dra, tovarășa aberati total probabil sunteti una din miile de juriști neîmplinitii care profesează dreptul vizionand seriale cu avocati pe net.Frustrarile dvs sunt evidente,rezultă și din sfaturile oferite .Nu -i nimic cu timpul o sa va treaca.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu aberez deloc.Daca Dvs nu cunoasteti legile nu este problema mea.Ce am relatat mai sus este conform legii.Mai bine documentati- va inainte sa dati sfaturi aiurea.Poate aflați si Dvs ce inseamna complicitate prin adeziunea tacita.Si care sunt consecințele.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dna,dra, tovarășa aberati total probabil sunteti una din miile de juriști neîmplinitii care profesează dreptul vizionand seriale cu avocati pe net.Frustrarile dvs sunt evidente,rezultă și din sfaturile oferite .Nu -i nimic cu timpul o sa va treaca.

Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Probleme cu universitatea AdinaIP AdinaIP In anul 2012-2013 am platit integral anul universitar insa nu am putut beneficia de serviciile educationale din semestrul al doilea din pricina unor probleme ... (vezi toată discuția)
Serviciu după pensionare în învățământ valicas valicas Câți ani poate lucra un cadru didactic după pensionare în învățământ ? (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare Anniko Anniko Am o întrebare legată de vârsta de pensionare conform noi legi a pensionării. M-am născut în 1953, sunt profesoară, lucrez şi am 32 de ani şi 10 luni ... (vezi toată discuția)