avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 411 alin 1 pct. 2 Cod proc civ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 411 alin 1 pct. 2 Cod proc civ

Daca prin intampinare se solicita judecata in lipsa, in urma primirii citatiei pentru termen de judecata, la acel termen este obligatoriu sa se mai solicite iar judecata in lipsa sau se ia in considerare solicitarea din intampinare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:31, 8 Februarie 2019
Nu ati corelat titlul cu continutul mesajului.
Art. 411 alin 2 Cod procedura civila se refera la suspendarea procesului civil
iar alin. 2 al aceluias text de lege prevede ca:
cererea de judecată în lipsă produce efecte numai la instanţa în faţa căreia a fost formulata, prin urmare, daca ati formulat cerere de judecare in lipsa in prima instanta aceasta nu este valabila si in apel (este logic).
Referitor la cererea de judecata in lipsa, daca ati solicitat acest lucru prin intampinare nu este necesar sa mai solicitati acest lucru la fiecare termen de judecata, desigur este vorba de instanta in fata careia ati formulat o astfel de cerere.
Temeiul de drept este art. 223. alin. 3 din Cod cod civila.

Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Dacă s-a solicitat judecarea în lipsa în întâmpinare tot procesul din această instanța se va putea judeca in lipsa.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)
Conform cãror prevederi se solicitã judecarea cauzei în lipsã? paula manta paula manta Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns - inainte de 15.02.2013 foloseam pentru judecarea in lipsa art 242 Cpc, acum ce art pot folosi dupa noul cod ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã? dorudoru dorudoru Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in ... (vezi toată discuția)