avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se pot face acte pe un teren agricol ,detin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se pot face acte pe un teren agricol ,detin chitanța de mana

Buna ziua ,
Cum pot sa fac acte pe un teren agricol, detin doar chitanța de mana , ma aflu in posesia terenului de 13 ani ,Persoana de la care am achiziționat terenul nu mai traieste,. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 07:02, 17 Februarie 2019
Trebuie să formulați o acțiune pentru ca instanța să pronunțe o hotărâre cu valoare de contract vânzare cumpărare autentic; chitanța va fi una din probele administrate în proces.
Mie imi pare ca va trebui să așteptați 30 de ani.
Mergeți cu actele la avocat pentru a se analiza cazul in concret desi nu imi pare sa aveti alta varianta.
Pe baza actelor se poate sa se gaseasca anumite solutii juridice.
Oricum, ar fi bine sa înțelegeți si cu 30 de ani ce ar însemna...

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Acţiune în instanţă
- Martori care să confirme semnătura vânzătorului
- chitanţele cu care ai plătit impozitul la casă
- dovezi că ai folosit terenul - posesia, dovezi de bani obţinuţi pe culturi,
- martori vecini care ştiu situaţia,
- eventual dovada că ai plătit terenul, o hârtie de la bancă, etc.
- titlul de proprietate, dacă ţi l-a înmânat.
- orice alte hârtii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urzupaciune Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, in urma decesul parintilor in anul 2005 ,eu locuiesc in casa parinteasca, platesc impozit pe casa si teren, doar ca parintii nu au avut act de ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)