avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comert online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comert online

Buna ziua,

Zilele trecute am vazut pe un anume site o oferta ce mi s-a parut suspicios de avantajoasa, am comandat produsul, evident, cateva minute mai tarziu am fost sunat si anuntat ca produsul nu mai este pe stoc.
Intrebarea mea este daca site-ul respectiv poate fi tras la raspundere dpdv legal pentru astfel de lucruri? E doar o curiozitate personala, nu intentionez nimic in sensul asta intrucat banuiam ca asa o sa se intample, presupun ca a fost o strategie de a atrage vizitatori pe site-ul respectiv.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:01, 9 Februarie 2019
In tarile civilizate raspunsul este DA, daca pe site-ul respectiv nu era specificat oferta limitata la primii X cumparatori sau oferta limitata in timp.
Comerciantul are obligatia sa-si asume eventualele erori.
In Ro mai greu, se ascund dupa tot felul de subterfugii si cum legile Ro sunt facute de hoti pt hoti, mai greu pt un simplu consumator sa aiba castig de cauza.
Incercati totusi o reclamatie la ANPC (sfat dat fara nici o convingere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comandã online lyvyuvt lyvyuvt Bună ziua, În data de 17.01.2014, am făcut o comandă de pe site-ul www.cel.ro la produsul \\\\"DVD+R 4.7GB 120Min 16x Verbatim 100 buc set\\\\". ... (vezi toată discuția)
Comercianți online - comenzi neonorate, reduse EmilConstantinescu EmilConstantinescu Bună ziua, Mă confrunt cu două probleme legate de anumite comenzi făcute prin intermediul comercianților online: [b]Cazul 1. [/b] Comunicare ... (vezi toată discuția)
Eroare sistem domo.ro - tableta samsung t311 Ionut.D Ionut.D Buna ziua! Ieri pe site-ul domo.ro la sectiunea tablete, modelul T311 produs de Samsung a aparut cu un pret de 319 ron (in conditiile in care pe alte site-uri ... (vezi toată discuția)