avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de constructie anulata

Am semnat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc nou aflat in litigiu afland de litigiu la notariat cand am fost ptr a semna actele.DUPA ce am semnat am vazut ca prin acel proces i se anulase constructorului autorizatia de constructie.
Acum acel proces este in faza de recurs la curtea de apel constructorul explicand ca la fond s-a anulat autorizatia de construire dar ca va contesta la curtea de apel decizia.

Este legal sa semnez un contract cu autorizatie de construire anulata? sau e posibil sa fi pierdut banii pentru ca autorizatia de construire este anulata?

Cel mai recent răspuns: NMLaurentiu , utilizator 22:18, 11 Noiembrie 2022
Daca se va respinge si recursul, singura solutie este sa solicitati restituirea sumei platita cu titlu de avans actualizata.
Ar fi trebuit sa va informati initial despre acel litigiu si despre consecintele lui.
In acest caz, in care nu ati platit decat avansul, notificati dezvoltatorul prin avocat pentru rezolutiunea contractului si pentru a va restitui suma platita, poate reusiti sa rezolvati fara sa mai ajungeti in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Dar noi care stam in bloc putem fi dati afara din bloc sa se darame?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti fi dati afara.
Si cheltuiala va fi a dvs,, nu a fostului proprietar, pt ca nu se poate emite o autorizatie de desfiintare lucrari pe numele unei persoane care nu are un drept real asupra bunului, Dvs. sunteti actualii proprietari, pe numele dvs. se va emite avea autorizatie, de catre instanta.
Dar repet, va mai dura.
Poate se admite apelul si nu se anuleaza autorizatia de constructie.
Este vorba de recurs, intrucat procesul se judeca in contencios administrativ iar hotararile pronuntate in contencios nu pot fi atacate decat cu recurs.
Daca prin hotarare se va hotari si demolarea blocului bineinteles ca veti fi dati afara.
Oricum nu cred ca dvs. veti dori sa locuiti intr-un bloc care nu nu are autorizatie de construire, in cazul in care procesul va fi pierdut si in recurs.

Dvs. nu veti putea fi obligata sa suportati cheltuielile de demolare, intrucat in ceea ce va priveste, nu poate fi retinuta nici o culpa pentru faptul ca dezvoltatorul a costruit fara a indeplini conditiile legale, fapt care a dus la anularea autorizatiie de construire, cred ca nu este forte greu sa iti dai seama cui apartine raspunderea juridica in acest caz.

Daca instanta va dispune demolarea blocului, atunci prin aceeasi hotarare se va hotari si faptul ca constructorul este obligat sa suporte cheltuielile de demolare, potrivit Legii 50/1991, raspunderii civile delictuale, etc.

Bineinteles ca va mai dura pana se judeca procesul si apoi va urma executarea, dar nu trebuie sa asteptati acel moment, daca doriti sa va recuperati avansul.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Doamna Ciurea exista o lege care spune ca daca curtea de apel anuleaza autorizatia de construire nu se mai poate face aceasta intrare in legalitate despre care vorbea doamna Dutescu?

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Dificultati demolare constructii ilegale guernica guernica Buna ziua, Am intalnit multe pareri potrivit carora o constructie ilegala, odata ridicata (terminata) este foarte greu, daca nu imposibil, sa fie demolata. ... (vezi toată discuția)
intabulare constructie fara autorizatie ContSters72755 ContSters72755 Va rog sa-mi spuneti cum se poate intabula o casa cu teren care a fost construita in anul 2000, fara sa procure autorizatiile necesare pentru constructie. ... (vezi toată discuția)