avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta sociala

Buna seara! Am o vecina cu o situație mai delicată, foarte delicata, are 2 copii. Unul dintre ei cu handicap, are retard mintal si ceva probleme fizice, celălat copil doar ce a nascut un copilaș. Situația este extremă deoarece nici unul nu are niciun venit, trăiesc din mila vecinilor. Ideea este ca primaria refuza sa le dea ajutor social, nici macar nu vrea sa le asculte. Ce se poate legal, să-i determine sa le acorde un ajutor?Situatia fiind mult mai gravă acum pentru ca bebelusul are nevoie de lapte praf si multe alte lucruri. Precizez ca locuiesc intru-un sat si nu sunt locuri de munca. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Biulia22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Biulia22 , utilizator 18:33, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Ministerul Muncii , Prefectura sau Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (A.N.P.H.) .
Multumesc pentru răspunsul oferit! Voi face o sesizare daca nu se va rezolva. Zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou nascut laur2013 laur2013 ce drepturi are un nou nascut? are dreptul de a ramane langa mama de cand se naste? are dreptul de a beneficia de laptele matern? spitalul poate face ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic westkontakt westkontakt buna ziua! am un frate care de vreo 20 ani cel putin s-a dat bolnav psihic si a reusit sa pacaleasca sistemul la ora actuala avand pensie de boala si pensie de ... (vezi toată discuția)
Cum putem obtine lapte praf de la stat? vomirco vomirco avem un bebe de 3 saptamani,sotia nu are lapte sa hraneasca bebe de la san.avem doar un salariu de 800 lei in casa.nu ne permitem sa luam atata lapte praf pt o ... (vezi toată discuția)