avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intretinerea familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intretinerea familiei

Cand aveam 14 ani mama a plecat si nu am mai stiut de ea foarte multi ani.Acum am 50 ani si am fost contactata de Asistenta Sociala deoarece mama se afla intr-un Azil Social, cei de la azil au solicitat diferite acte ale familiei mele cerand sa achit lunar costurile cu azilul suma de 900 lei precizand ca mama nu are nici un venit si nu vor sa o mai tina.Am aflat ca mama are pensie de handicap si ajutor social adica 1100 lei care ii incaseaza azilul.Eu am familie si jumatate din venituri merg numai pe ratele casei.Este normal sa mi se ceara sa intretin eu mama cand ea nu a stiut de mine pana acum?Nu se tine cont de gradul de indatorare?Familia mea din ce o sa traiasca?
Cel mai recent răspuns: manuela25 , utilizator 12:04, 11 Februarie 2019
Mergeti sa lamuriti lucrurile Intrebati de costuri, cereti justificarea lor si intrebati unde se duce si s-a dus pensia mamei. Restul, daca veti dori sau nu sa ajutati cu ceva, va fi alegerea dvs. Dvs stiti cel mai bine ce a fost, cum a fost etc.
Conform legii, obligatia de intretinere exista intre parintii si copii dar si reciproc. Legal, au dreptate. Moral, probabil ca nu. Dar daca nu o mai tin, nu vad de ce v-ar interesa.
Va multumesc pentru sfaturi. eu o ajut lunar cu ce pot dar vreau sa stiu legal daca ma pot obliga cei de la Asistenta Sociala sa suport eu cheltuielile ei.Sa nu ma trezesc cu salariul poprit.
E posibil sa va treziti cu un proces, nu direct cu poprirea...
Am inteles, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mama este dusa la azil, are pensie minima(800 lei) diferenta ... Paica Florica Paica Florica Daca mama este dusa la azil,are pensie minima(800 lei)diferenta ce trebuie suportata de familie(sot si copii)cum se plateste de fiecare in parte?Este diferenta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua, As vrea sa stiu cat la suta dintr-un salariu (1100 euro in Italia) se ia pentru pensie alimentara a fiicei mele care se afla in Romania cu mama ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)