avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Organizare de cursuri/workshopuri neacreditate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Organizare de cursuri/workshopuri neacreditate

Buna ziua,
Doresc sa deschid o firma ca carui obiect de activitate, pe langa furnizarea de servicii conexe actului medical, sa fie si realizarea de cursuri de informare / educare a parintilor ce au in grija copii cu dizabilitati. In urma parcurgerii acestor cursuri, persoanele participante nu vor primi certificate acreditate, recunoscute de niciun minister ci doar certificate care sa demonstreze faptul ca au participat la un curs organizat de firma noastra.
Nu am gasit legislatia care se refera la aceasta situatie si as dori sa stiu daca si ce autorizari sunt necesare pentru a putea organiza astfel de cursuri? Daca formatorii trebuie sa aiba o anumita pregatire? Si daca da, ce nivel de pregatire/ ce specializare?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns.
Magdalena Valcan
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 06:13, 11 Februarie 2019
Nu este nevoie de nicio acreditare pentru ţinerea de cursuri generale sau chiar specializate, dar neacreditate.
Doar unităţile de învăţământ sau formare care vor să elibereze diplome acreditate de autorităţi au nevoie de licenţiere, în special pentru exercitarea de profesii reglementate.

Dar trebuie să menţionezi că sunt cursuri private, neacreditate pentru a evita neînţelegerile.

Cel mai apropiat curs este CURS DE INGRIJITOARE LA DOMICILIU BATRANI SI COPII care, dacă vrei, se acreditează la Min Educaţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, am organizat cursuri neacreditate. pot fi anulate facturile pe care le-am emis din acest motiv? pauldorin87 pauldorin87 sunt PFA, cod caen 8559- alte forme de invatamant, diploma formator in urma cu un an am organizat niste cursuri neacreditate, avand ca tema implementarea ... (vezi toată discuția)
Curs oferit de ong Adela Popa Adela Popa Buna ziua, Intrebarea mea ar fi daca un ONG poate sa ofere cursuri de formare fara a avea acreditare ca furnizor de formare. ONG-ul pe care il conduc are in ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare pentru organizarea de cursuri neacreditate de ministere ElenaPpscu ElenaPpscu Buna ziua! Peste tot este foarte clara procedura pentru autorizarea unui curs acreditat, insa, eu doresc sa deschid o firma ca carui obiect de activitate sa ... (vezi toată discuția)