avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor

buna ziua.
avem si noi o problema ,daca puteti va rog sa ma ajutati.
sotul meu a fost operat cu inima acum 2 ani atunci noi am stat anca an ungaria si acolo a fost si el operat.
deci am venit acasa an romania fintca pe solt meu nu il mai angajeaza nimeni.
am decis sa ai bagam hartiile pentru pensie de boala.
si am mers la medici si dupa un timp am si reusit
a fost sotul meu trimis aici la satu-mare la spital pentru consultati si dupa acea a trebiut sa mergem si la cluj la comisie.
deci pe astea leam rezolvat.
deci am anceput sa adunam hartiile necesara
este o fabrica la care a lucrat sotul meu anainte de a pleca an armata fab. se numea IMC dar sa desfintat ,am primit un nr de tel si o nume sa sunam ca dansa se ocupa cu hartiile fabricei.
si am sunat si nea promis ca ne va da adeverinta sa mergem sa bagam hartiile la casa de pesi.
am bagat an mai dosarul la casa de pensi si de aici ancepe calvaria noastra.
findca am lucrat an ue cum zic dansi se va traga pana vor veni hartiile din ungaria.
bine am asteptat.............
si dupa 3 luni vazand ca nu ne vine nici o hartie am mers la casa de pensi sa ne anteresam.
atunci neau zis ca nu e deajuns ce am adunat (an anii)
sotului dar sa mai asteptam unpic.
antre tinp deja saptamanal am sunat la doamna pentu adeverinat si tot ne spunea sa sunam saptamana viitoare
si toto sa au trcut lunile si nici un rezultat
azi 18 noembrie am fost la casa de pensi si miau zis ca sotul meu a fost renspins pentru ca nu avem numai 6 ani si 10 luni si ne trebuiau 7 ani lucrat sa putem primi pensie!!!!!!!!!!!!!!!!
va dati seama ce simtim noi acuma nu are o boala numa pe hartie A FOST CU INIMA OPERAT!!!!!!!!!!
deci antrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi urmatoarea
fabrica IMC de la care nu putem face rost de adeverinta ca nu mai exista
si din cauza asta a fost respins sotul meu de la pensie
pot eu sa trag pe cineva la raspundere ??????????????????????,
cine ami va plati mie pagubele???????????????????
din mai tot asteptam:((
sper sa imi puteti trimite un raspuns
va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: balintfi , utilizator 09:53, 20 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Trebuie sa va interesati la ITM din raza teritoriala a fostei intreprinderi, daca va poate ajuta cu ceva sau la arhive.Daca nu rezolvati in acest mod, veti fi nevoiti sa treceti la reconstituirea vechimii in munca printr- o actiune in instanta. Fiind o situatie de fapt, se poate proba cu orice mijloc de proba, inclusiv martori( trebuie sa fie minim doi, persoane ce au lucrat cu sotul dumneavoastra acolo).
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspus.
am vost la arhive la audienta la dom dir. si mia spus ca nu ma poate ajuta.
itm nu stiu ce este va rog sa ma ajutati nu anteleg
multumesc cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical contra disponibilizare ContSters132982 ContSters132982 buna,din nou!am fost anstiintata verbal ca locul meu de munca se va desfiinta din data de 1april anca nu am primit actele pentru reziliere,treaba este ca eu am ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala sistata paizsmaria paizsmaria Buna ziua Am domiciliul stabil in Ungaria,dar am lucrat 11 ani in Romania.In 20080am fost pensionata de boala in Ungaria,suferind de boli endocrinologice si ... (vezi toată discuția)
De ce acte am nevoie pentru form.e121/s1 kata59 kata59 Va rog frumos ajutatima de ce acte am nevoie pentru ca sa pot beneficia de asisitenta medicala in Ungaria.Am o pensie de invaliditate gradul 3,pe care o ... (vezi toată discuția)