avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decădere din drepturile de moştenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decădere din drepturile de moştenitor

Bună ziua..Vă rog să-mi spuneti dacă există vreo lege prin care după un anumit termen, eşti decăzut din drepturile de moştenitor,dacă nu ai deschis succesiunea sau nu ti-ai cerut partea ta de mostenire provenită in urma decesului unei persoane?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 12 Februarie 2019
Mostenirea se deschide prin moartea acelei persoane, nu aveati ce sa deeschideti, insa daca va doiti sa o mosteniti pe acea persoana, trebuie acceptat mostenirea expres prin declaratie la notar sau tacit.. adica sa fi facut cate ceva in legatura cu proprietatea, lucruri pe care le-ar face un proprietar..
Mă refeream la moştenitorii colaterali(parinți sau frati),daca există vreo limită de timp-1-2-3...ani...in care dacă nu se interesează de mostenire sa fie decăzuți din drepturi?...

gi-jane2 a scris:

Mostenirea se deschide prin moartea acelei persoane, nu aveati ce sa deeschideti, insa daca va doiti sa o mosteniti pe acea persoana, trebuie acceptat mostenirea expres prin declaratie la notar sau tacit.. adica sa fi facut cate ceva in legatura cu proprietatea, lucruri pe care le-ar face un proprietar..

Se poate intampla ca un moștenitor sa fie înlăturat de la mostenire.Va fi necesar un proces.
Astfel de cazuri trebuie analizate cu atentie.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Parintii nu sunt colaterali, sunt chiar rezervatari.
Nu sunt decazuti din drepturi daca nu se intereseaza de mostenire, ci daca nu o accepta in termen de un an de la deces. mergeti la un avocat sa va explice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune prescrisa emitoma emitoma Ce se intampla spre exemplu daca sotia supravietuitoare ,ca unic mostenitor de drept ,nu deschide si deci nu accepta succesiunea in termenul de 6 luni ? Cui ii ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta? DORISSS DORISSS Buna ziua, Sunt 3 frati, din care unul sta in apartamentul parintilor decedati acum 3 ani. Unul din frati(sotul meu) nu a facut nici un demers in cei 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)