Buna seara am si eu o intrebare la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns :
Eu am un testament facut de o persoana(in care era mentionat dreptul de mostenire asupra bunurilor mobile si imobile dupa moartea sa ) facut in anul 2006 . Ulterior in anul 2015 dansul a infiintat o fundatie impreuna cu alti 2 membri fondatori pentru infiintarea acestei fundatii si donand apartamentul neavand bani pentru capitalul social.
In urma decesului fondatorului (cel care a donat apartamentul si de la care eu am testamentul ) eu beneficiez de vre-un drept asupra patrimoniului din fundatie sau asupra vre-o unui drept din cele pe care le avea dansul acolo ?
Mentionez ca nu era stipulat nimic in statut despre situatiile in caz de deces .
Orice testament este prin natura sa oricand revocabil, inclusiv tacit, prin intocmirea unui testament ulterior, cu prevederi diferite, In plus, daca lasi legatar cu titlu particular pe un anumit bun, dar inainte de deces il vinzi sau donezi cuiva sau distrugi etc. e o anulare implicita a testamentului sau a acelei parti din testament. Daca insa cineva e legatar universal sau cu titlu univeral, va mosteni averea asa cum va fi ea la momentul decesului, nu si bunuri care anterior decesului au iesit din partimoniul defunctului. Deci daca cineva are un apartament cand isi scrie testamentul, si declara ca X imi va mosteni averea, dar apoi acel apartament iese din proprietatea sa cat mai e in viata, X va mosteni averea ramasa fara acel apartamet. Asta despre succesiune / mosternire. Pe de alta parte, aportul la constituirea patrimoniului initial al unei fundatii sau asociatii este echivalent cu o donatie - acel bun iese cu titlu gratuit din patrimoniul fondatorului si el nu mai are niciun drept pe viitor asupra lui. Cu atat mai putin mostenitorii sai. Nu se mosteneste nici calitatea de fondator la fundatii nici vreo functie in cadrul organelor ei, si nici vreun drept asupra vreunui bun al fundatiei. decesul fondatorului nu afecteaza cu nimic fundatia pentru ca in principiu dupa infiintare fondatorul nu mai are niciun rol semnificativ in calitate de fondator. Daca intrase si in componenta consiliului director, prin deces acel post devine vacant si trebuie cooptata o alta persoana pe acel post.... asta e tot....
Testament
raul89
Buna seara.
Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dali67
Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)