avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare repartitoare

Buna ziua,
detin o garsoniera si platesc foarte mult la repartitoare.Ce metoda legala este de a ma trece la pausal?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 18:02, 5 Februarie 2020
Mentionez faptul ca avem gigacalorimetru pe casa scarii ,iar acelasi tip de garsoniere platesc la pausal la jumatate din cat platim noi si au caldura nonstop.Mai sunt vecini care sunt plecati avem putin peste 40 de semnaturi din 60 si suntem majoritate.Acordul proprietarilor de 80 % pentru montarea lor,dar legea nu spune ca si la renuntare trebuie tot acelasi procent?

cataleata a scris:

Mentionez faptul ca avem gigacalorimetru pe casa scarii ,iar acelasi tip de garsoniere platesc la pausal la jumatate din cat platim noi si au caldura nonstop.Mai sunt vecini care sunt plecati avem putin peste 40 de semnaturi din 60 si suntem majoritate.Acordul proprietarilor de 80 % pentru montarea lor,dar legea nu spune ca si la renuntare trebuie tot acelasi procent?

Va rog sa cititi si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
O sa o pun cat de simplu pot: nimanui nu ii pasa cat timp se plateste factura, normele respective sunt pentru judiciar si contestatie in instanta....

Copiati linkul de mai jos, a vedea raspunsul oficial

In principiu normele metodologice sunt un exemplu de buna practica, dar in lipsa unui organ executiv de control, singura plangere impotriva administratiei este una penala. Adica daca aveti dovezi clare ca fura - cu factura, chitante etc....atunci puteti apela la politie

Renuntarea la repartitoare este o decizie doar comuna, adica daca voi vreti sa luati factura si sa o imartiti egal intre voi nimeni nu se supara, daca vreti sa platiti dupa suprafata/consum sau numar de persoane = totul ok, cat timp se achita factura, nu se taie apa, Radet nici nu merge in instanta macar, doar taie agentul termic pana "se lamureste situatia platii neefectuate"

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
Borhes John, utilizator
Am facut toti o lista de semnaturi in care cerem catre asociatia cutare,ca renuntam la repartitoare.Din cei 60 am semnat 44 care dorim sa renuntam.Daca scoatem toti cei 44 repartitoarele nu se anuleaza sistemul si se trece atuomat la pausal?Sa-a facut adunare generala si s-a discutat problema repartitoarelor ca dorim sa renuntam la ele.S-a trimis lista catre cei care se ocupa ce gestionarea lor si urmeaa sa asteptam un raspuns in 10 zile.Ce mai putem face in cazul in care raspunsul va fi negativ? Cui trebuie sa ne adresa?
Pur si simplu anulati printr-o instinntare scrisa contractul de prestari servicii cu respectiva firma.
Nu le mai luati in considerare nici un calcul , nimic.
Le urati adio si un praz verde.

Firma/persoana care va face listele de intretinere este obligata (conform PV) sa va calculeze caldura la pausal, in functie de suprafeta fiecarui apartament.

cataleata a scris:

Am facut toti o lista de semnaturi in care cerem catre asociatia cutare,ca renuntam la repartitoare.Din cei 60 am semnat 44 care dorim sa renuntam.Daca scoatem toti cei 44 repartitoarele nu se anuleaza sistemul si se trece atuomat la pausal?Sa-a facut adunare generala si s-a discutat problema repartitoarelor ca dorim sa renuntam la ele.S-a trimis lista catre cei care se ocupa ce gestionarea lor si urmeaa sa asteptam un raspuns in 10 zile.Ce mai putem face in cazul in care raspunsul va fi negativ? Cui trebuie sa ne adresa?

Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
stanciu4444, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)
Pausal sau contor? Neiyre Neiyre Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)
Ordinul anrsc 343/2010 cristinasta cristinasta buna seara! as vrea sa pun o intrebare in legatura cu controversatul ordin 343/2010 al anrsc si anume:proprietarii unei scari din asociatia pe care o conduc ... (vezi toată discuția)