avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatii maternitate/ creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatii maternitate/ creștere copil

Buna ziua.Care situație este mai avantajoasă din punct de vedere al remuneratiei:
1. efectuarea integrala a celor 126 zile de concediu de maternitate;
2 efectuarea celor 42 de zile de concediu de lauzie si ulterior intrarea în concediu de creștere copil.
Mentiune: data acordarii initiale a concediului de maternitate coincide cu data nasterii copilului.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:12, 18 Februarie 2019
In opinia mea : efectuarea celor 42 de zile de concediu de lauzie si ulterior intrarea în concediu de creștere copil.
Depinde de veniturile salariale avute inainte:
- la concediul de maternitate se iau in calcul veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare (Din indemnizatie se retine doar CAS 25%, nu se retine CASS 10% si nici impozit 10%)
- la CCC se iau in calcul veniturile nete realizate in cele 12 luni inainte de nasterea copilului.

E greu de estimat, am avut cazuri in care salariata a castigat mai bine pe durata concediului de maternitate, dar au fost si cazuri contrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal arramona arramona Buna ziua. Imi puteti da si mie un raspuns, va rog frumos.Ce se intampla in cazul in care dupa nastere nu au mai ramas 42 de zile de concediul de maternitate, ... (vezi toată discuția)