avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor direct vs intretinator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor direct vs intretinator

Buna ziua.
Am o intrebare , daca propietarul casei, face un act pe 1/3 din casa sau jumatate iar mostenitorul direct are prin lege cealalata jumatate.
Ulterior, poate fi atacat acel act de intretinator caruia ii revine acea parte din casa ? Mentionez ca intretinatorul nu este ruda, sotie etc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:30, 12 Februarie 2019
Adica invers, daca mostenitorul poate ataca.
Depinde de ce fel de mostenitor e, rezervatar sau nu.
Buna ziua,
Pai daca intretinatorul nu este mostenitor ce drept sa aiba sa atace acte ale mostenitului?
Fiti clar cu privire la acele acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Act notarial mostenire kalyana kalyana Buna ziua Sant casatorita si nu avem copii,intrebarea mea este daca exista un act ,o conventie intre soti care poate fi facuta in timpul vietii ,prin care sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)