avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur produse în vederea GDPR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur produse în vederea GDPR

Bună ziua,

Am comandat online niște piese auto, ideea e ca firma mi.a băgat pe gat niste produse care costau mai mult și deși am sunat odată și am trimis 2 emailuri am fost ignorat și comanda au trimis-o.

Astăzi am făcut retur coletul și le.am comunicat pe email ca vreau banii înapoi, dându-le pe email contul iban și numele.

Aceștia nu vor să-mi facă retur pentru că refuz sa completez fisa de retur care conține date personale, deși la multe firme a fost nevoie doar de contul iban și au făcut.

Ce pot face?
Buna seara,

Lecturati atent politica de confidentialitate, posibil sa fie mentionate datele solicitate, in cadrul acesteia.

Totodata, exista posibilitatea ca dumneavoastra sa fi acceptat respectiva politica de confidentialitate.

Foarte multe magazine on-line solicita acordul clientilor pentru termenii si conditiile expuse pe site, insa si pentru politica de confidentialitate.

In opinia mea, nu era necesara prelucrarea CNP-ului, respectiv a seriei cartii de identitate, acestea fiind date sensibile.

Nu sunt necesare nici pentru a fi mentionate in cadrul facturii fiscale.

Prelucrarea acestor date este excesiva, nu este utila.

Trebuie respectat principiul reducerii la minimum a datelor prelucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzarea unui colet neconfirmat xRaven xRaven Buna ziua ! Am o mica problema. Se presupune ca am comandat un produs si m-am trezit cu curierul la usa cum ca trebuie sa platesc respectivul colet, ... (vezi toată discuția)
Retur produs comandat online si platit Andrei384 Andrei384 Buna seara! Va rog sa imi spuneti cum ar fi cel mai bine de procedat in situatia urmatoare: Am comandat online un telefon pe site-ul quickmobile.ro, fara a ... (vezi toată discuția)
Comertul online, teapa pentru persoane juridice cristina60 cristina60 Buna ziua, Am comandat dintr-un magazin online un laptop si o multifunctiona, cu deschidere la livrare, pentru un SRL, care avea urgent nevoie de ele. A si ... (vezi toată discuția)