avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Prelungire perioada contractuala RCS RDS.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Prelungire perioada contractuala RCS RDS.

Buna ziua, sunt abonat RCS RDS de 6 ani la serviciul de internet fix. După o modificare recentă a abonamentului care a constat într-o micsorare ( de la 1 gbps la 300 mbps in data de 6 august 2018. ) Am fost invitat la sediu pentru semnarea noului contract, contract care include și o noua perioada contractuala. Ținând cont că nu am beneficiat de nici o gratuitate și rețelei nu i s-a adus nici o modificare, prelungirea contractuala este abuzivă?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
bobodan41, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:38, 14 Februarie 2019
nu e abuziva, s-au modificat termenii, chiar daca in jos. daca aveti contractul expirat, la ce se refera modificarea?
Salut Adrian,

Mă refeream la modificarea serviciului de internet fix (a fost micșorată puterea). Știam că este o lege care obligă prestatorii de servicii sa nu puna perioada contractuala daca nu oferă instalare gratuita sau un discount.

Adrian Dimitriu a scris:

nu e abuziva, s-au modificat termenii, chiar daca in jos. daca aveti contractul expirat, la ce se refera modificarea?

va ganditi exclusiv la avantaje. puneti problema in felul urmator: aveti un contract expirat, si vreti sa faceti un act aditional. la ce sa faceti actul aditional? contractul e expirat.
legea va ofera posibilitatea sa-l denuntati unilateral fara penalitati, dar asta e alta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa anul trecut am facut contract cu rds-rcs pentru cablu. au venit l-au montat, mi-au dat si un telefon mobil fix pe care am platit 50 lei si zic ei au minute ... (vezi toată discuția)
Rcs-rds ContSters209690 ContSters209690 buna ziua am un contract de internet de 6 ani cu rcs-rds.In luna martie 2011 am incheiat un abonament de televiziune.Am vrut sa reziliez contractul de ... (vezi toată discuția)
Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)