avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras carte funciara

Buna seara!
Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara?
Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:02, 22 Februarie 2019
Nu contează ce certificat este, informaţiile sunt aceleaşi.
Şi oricum certificatul de autentificare este doar pentru notari pentru a bloca rolul de carte funciară pentru 10 zile. Certificatul de autentificare se obţine doar de notar, nu de tine, deci nu are nicio importanţă pentru tine.
Chiar nu înţeleg ce interes are pentru tine această distincţie: de informare sau pentru autentificare: nu există două roluri ci unul singur. Repet: informaţiile sunt aceleaşi.

Nu există conceptul de "valabilitate" al unui extras de CF.

Extrasul de carte funciară este o copie din registru care arată situaţia la DATA şi ORA la care s-a făcut verificare.
Extrasele de CF nu au "valabilitate"., ci ele arată situaţia juridică a unui imobil la un MOMENT FIX ÎN TIMP.
Certificatul obţinut de notar vine cu o garanţie suplimentară, şi anume blocarea anumitor operaţiuni în rol timp de 10 zile.

Să spui , juridic că un extras de CF are "valabilitate" este greşit, deoarece CF este ca un ziar, ca "Adevărul" de exemplu. O copie după Adevărul de ieri nu are nicio valabilitate, ci este doar o copie la un moment fix al unui registru, al unui ziar, de ex. din data de 16 feb 2019.

Cartea funciară este chiar mai fluidă decât un ziar, deoarece CF se poate modifica de mai multe ori pe zi, fiind în format electronic, pe când un ziar are o singură ediţie pe zi.

De aceea ce cheamă Registru de Publicitate Imobiliară.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Am inteles foarte bine explicatiile oferite, eu voiam sa intreb daca este in regula ca un extras cf pt autentificare solicitat de notar pe data de 10.02 sa zicem, cu nr de inregistrare din data de 10.02 , avand data solutionarii 12.02, poate sa fie folosit pt intocmirea unui contract de vânzare cumpărare in data de 10.02?
Va mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
mshboss, utilizator
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara de informare sau de autentificare - diferente Luciana44 Luciana44 Dorind sa cunoastem situatia unui imobil cu mai multe apartamente , pentru ca suntem in litigiu cu proprietarii unuia dintre apartamente ,care au construit ... (vezi toată discuția)
Pret certificat fiscal anapopana anapopana Buna. Ma poate informa cineva cat costa eliberarea unui certificat fiscal (aprox.) ? (pentru dezbaterea unei succesiuni si intabulare totodata). Pe cine am ... (vezi toată discuția)
Carte funciara blocata robertnnn robertnnn Buna ziua, Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta. Sunt in porcesul de cumparare al unui apartament. Problema este ca proprietarul ma cam plimba cu ... (vezi toată discuția)