avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna, domiciliul la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna, domiciliul la tata

Buna dimineata

Am doi copii minori, custodie comuna, domiciliul la tata fiindca eram plecata din tara. Acum am revenit si copiii locuiesc in mod egal la mine si la tatal lor. In aceste conditii se poate face un contract prin care tatal sa renunte la pensia alimentara? Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, daca a intervenit o modificare semnificativa cu privire la custodia copilului si intretinerea copilului, se poate face un acord judiciar la avocat sau mediator si va fi supus aprobarii judecatorului.

Regula generala este ca litigiile se solutioneaza printre parti prin incheierea unei TRANZACTII (un acord intre parti prin buna intelegere sau chiar mediere). La proces se ajunge doar cand e vorba de dispute, de conflict.

Eu nu inteleg de ce trebuie sa modificati acum sentinta initiala. Sa inteleg ca initial a fost un mare conflict iar acum v-ati impacat sau ati avut un avocat care a insistat pe proces pentru ca o tranzactie este prea ieftina?

Oricum, raspunsul este DA, se poate, daca situatia s-a schimbat iar aceasta modificare este in interesul si spre binele copilului pentru a-i asigura o dezvoltare psihica si fizica armonioasa.

Daca este un aranjament pentru a scapa de pensia alimentara, nu o sa mearga.

Oricum, data viitoare este o idee buna sa rezolvati conflictele prin tranzactie, nu prin proces.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța nu cred ca o sa fie de acord cu asa ceva dar puteti încerca.
De pensie nu se poate scăpa.
Doar daca il obliga pe un părinte 6 luni iar pe celălalt 6 luni ar fi o posibilitate dar nu am auzit asa ceva.

Cel mai bine ar fi sa rezolvați amiabil fără instanța.
Puteti apela la avocat ca sa va consilieze pe partea juridică dar fără instanta.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru imputernicirea drepturilor parintesti in urma divortului alexanra alexanra Buna ziua, in urama divortului in care au fost minori , copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educatie dar autoritatea parinteasca ne-a revenit la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna . am un copil de 5 luni și nu sunt căsătorită cu tatăl ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am un copil de 5 luni și nu sunt căsătorită cu tatăl copilului . Când am aflat ca sunt gravida am zis nu ne face acest lucru sa ne căsătorim și ... (vezi toată discuția)