avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mașină lovită lângă șantier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mașină lovită lângă șantier

Buna ziua,

Va cer o părere. Am locul de parcare dat de primărie lângă un șantier si mi-au spart luneta muncitorii zilele trecute. Cui sa ma adresez? Poliției? Nu am casco.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 06:22, 17 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Poliția nu cred ca are vreo competență. Încercați să discutați cu patronul si sa ii solicitați reparația. Dacă nu dorește înțelegerea amiabilă va trebui să dați patronul în judecată (nu muncitorii) pe temeiul răspunderii comitetului pentru propuși.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o somație, preferabil prin avocat, solicitând repararea prejudiciului.
Dacă nu produce efecte, veți fi nevoit să formulați o acțiune în răspundere civilă delictuală, pentru fapta altuia (activându-se răspunderea comitentului pentru fapta prepusului săvârșită în timpul serviciului).
Vorbeşte cu şeful de şantier şi cere-i să plătească.
Dacă nu, la instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca guest1983 guest1983 buna ziua, va rog sa ma ajutai si pe mine, sunt adm unui service gsm si am mari probleme cu un angajat, in ultima luna toate tel de au intrat in service el ... (vezi toată discuția)
Cineva mi-a avariat masina. Sorin27s Sorin27s Buna ziua! Am o problema și as vrea sa știu cum sa procedez. In dimineața zilei de 8 octombrie îmi parchez mașina in fata blocului unde locuiesc și ma ... (vezi toată discuția)
Geam spart la masina- cine plateste? damone damone Buna ziua. Ne-am pus de curand termopane iar muncitorii au scapat ceva jos (zidarie) si au spart geamul unei masini. Masina nu era pe loc de parcare platit, ... (vezi toată discuția)