avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cineva mi-a avariat masina.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cineva mi-a avariat masina.

Buna ziua! Am o problema și as vrea sa știu cum sa procedez.
In dimineața zilei de 8 octombrie îmi parchez mașina in fata blocului unde locuiesc și ma duc la servici (am dormiți la părinti), doresc sa precizez ca nu era nici un fel de semn avertizare ori perimetru care sa-mi deie de inteles ca se vor face lucrari la acoperis.
In jurul orei 15 ma suna un vecin ca a cazut tigla pe masina. Ajung la masina muncitorii vinovati erau de fata si vine patronul, ma inteleg cu acesta sa ma interesez de costul reparatiei si sa-i spun pretul. Ii transmit pretul si-mi spune sa o bag in service ca-mi va aduce banii, il las in pace pana in ziua cand trebuie sa ridic masina, nesalvand numarul meu mi-a raspuns si a zis ca nu e in judet dar imi va trimite prin cineva banii.
Desigur scot masina din service pe banii mei si tot insist la acesta dar nu raspunde.
Ce pot face? Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Sorin27s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 19:46, 11 Noiembrie 2019
Puteti cere extrasul de convorbiri cu respectiva persoana de la firma de telefonie si sa deschideti actiune in instanta impotriva firmei de ctii.
Ar fi utile ceva documente pe care le-ati intocmit la fata locului cu lucratorii si cu patronul. Vecinul care v-a anuntat ar putea fi martor in instanta.
Devizul de la service si constatarea politiei sunt documente utile.
Prima dată încercați cu o somație prin avocat!
Dacă nu produce efecte, formulați o acțiune în răspundere civilă delictuală, în varianta răspunderii comitetului pt fapta prepusului.
Pe plan probațional veți solicita administrarea probei cu înscrisuri (deviz de la service, PV poliție, etc), interogatoriul pârâtului, proba cu martori (vecinul)!
Va multunesc pt. raspunsurile promte. Problema e ca am fost credul si n-am chemat politia, deci n-am PV.
Restul probelor ar putea forma convingerea instanței, încercați întâi cu o somație prin avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

nerecunoastere primire pret ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,am din nou nevoie de ajutorul dvs.am schimbat acoperisul la casa cu o firma din turda,nestiind ca sunt romi,nu asta ma deranjeaza,insa pana la ... (vezi toată discuția)
Art. 193, alin. 1-2 Gabriel P Gabriel P Buna ziua, imi cer scuze anticipat daca nu am postat in sectiunea potrivita problema mea. As avea nevoie de ajutorul dvs. Anult trecut am avut o altercatie ... (vezi toată discuția)
Injurii și amenințări din cauza parcării. pot depune plângere penală împotriva celui care mi le adresează? Stefan97 Stefan97 Buna ziua ! Am fost injurat si amenintat in repetate randuri de catre patronul unui magazin , deoarece refuz sa imi parchez masina in alta parte decat in fata ... (vezi toată discuția)