avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare contributii sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare contributii sociale

In urma castigarii unei contestatii impotriva deciziei de concediere si a refuzului angajatorului de a executa prevederile acestei hotarari definitive, am recurs la executare silita in baza unui raport de exprtiza contabila extrajudiciara prin care am recuperat contravaloarea drepturilor salariale NETE. Contestatia la executare a fost pierduta definitiva de catre angajator. As dori sa stiu cum pot fi recuperate drepturile aferente contributiilor sociale ( fondul de pensii, sanatate, etc..) ce au fost cuprinse in raportul de expertiza dar pe care nu le pot recupera in mod direct prin executare silita, (cum am fost informat), acestea trebuind declarate si platite catre stat si nu catre mine?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
victorm86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 14 Februarie 2019
Dvs nu aveti cum sa recuperati asa ceva , acelea trebuind declarate si platite catre stat de catre angajator.
Nu exista nici o forma de obligare din partea nimanui ? Dincolo de aspectul penal inteleg ca un angajator, prin refuzul de executare a hotararii judecatoresti poate scapa de aceste obliogatii.
Daca sesizati ANAF-ul atunci s-ar schimba problema cu scaparea ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.7 directiva 2003/88 ce mark57 mark57 Din anul 2012,luna mai, până în 01.08.2013,am fost în incapacitate de muncă,iar din 01.09.2013 am fost pensionat pe caz de boală.Atât în 2012,cât și ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract munca anulata de instanta Ana2014 Ana2014 Buna ziua, As dori si eu un raspuns la problema cu care ma confrunt. Am fost angajata la o societate pe perioada nedeterminata, iar in luna iunie 2012 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)