Intr-o postare anterioara am reletat despre un proces pe care il vem cu asociatia, pe rol. Inainte de prima infatisare am platit toate datoriile, mai putin penalitati de 700 de lei pe care nu le recunosc avand in vedere ca administratia dupa ce aplica 0.2% penalitati, mai si imparte penalitatile de la furnizori pe datornici. Mai nou, avand in vedere ca in luna noiembrie, asociatia plateste avocat in proces, imi baga onorariul avocatului in cheltuielile de intretinere si la care imi aplica penalitati. Deasemeni imi aplica penalitati la penalitatile neplatite din intretinere, cei 700. La primarie daca m- am plans de situatie, vorbesc la pereti. Chiar nu stiu cum sa mai procedez. Caut un sfat, o idee de ce as putea sa fac.
Buna ziua,
Din cate am inteles, sunteti in proces cu asociatia de proprietari (probabil ca nu numai dvs.).
In aceste conditii, noi aici am avea ceva raspunsuri, dar, vorba aceea- vorbim discutii.]
Trebuie sa discutati toate aceste probleme cu avocatul dvs. si toate aspectele semnalate vor ajunge pe masa instantei, care o sa hotarasca.
Oricum, sunt lucruri dubioase in activitatea asociatiei daca aplica penalizari, la penalizari. Acest lucru nu tre' sa se intample.
Va dorim mult succes in instanta !
Penalitatile de 0.2%/zi sunt penalitati ale asociatiei, intra in fondurile asociatiei, fond distinct de penalizari care poate fi folosit la reparatii etc
Penalizarile de la furnizori, sunt altele, se impart restantierilor procentual cu restanta avuta.
Este si normal sa platiti si onorariul avocatului. Daca nu se ajungea la proces, nu era onorariu.
Faza cu penalizari la penalizari, daca este asa, nu este normal, dar, am mari dubii in privinta asta. Restantierii ar contesta si ziua si noaptea orice doar ca sa nu plateasca.
Daca s-a ajuns sa fiti dat in judecata, probabil ca cei de la asociatie s-or fi saturat sa astepte sa va platiti datoriile.
Ziceti ca sunteti in cautarea unui sfat. Uite unul aici: platiti-va intretinerea la zi si nu mai aveti batai de cap.
Inca un sfat: daca inmultiti 0.2 cu 365 va da cam 73% penalizari / dobanda. Iesiti mai ieftin cu aia de dau credite cu buletinul.. provident sau asa ceva
Este temeinic si legal ca asociatia de proprietari sa repartizeze penalitatiel aplicate de catre furnizori acelora care nu respecta termenul stabilit pentru plata intretinere lunara
Sunt aspecte distincte penalitatile aplicate de catre furnizori asociatiei de proprietari si cele aplicate de catre asociatie proprietarilor care nu inteleg sa respecte termenul stabilit epntru plata obligatii lunare de intretinere
Impunerea onorariului avocatului -fara hotarare judecatoreasca definitiva ,nu este legala
Este adevarat ca asociatia cand a incheiat raportul juridic de reprezentare a fost obligata sa achite onorariu avocat,dar legal poate repartiza cota parte onorariu numai in temeiul hotararii judecatoresti definitive care sa prevada obligarea la achitare de cheltuieli de judecata in sarcina persoanei X
Problema cu penalitati la penalitati este delicata
este greu de raspuns atat timp cat dv nu furnizati minimum de date relevante
Legal exista dispozitii in vigoare care prevad ordinea de stingere a datoriilor respectiv in ordinea vechimii se achita concomitent suma de baza plus penalitatile aferente
In conditiile in care asociatia nu a repartizat suma achitata de dv pentru stingere debit +penalitati este in culpa