Intr-o postare anterioara am reletat despre un proces pe care il vem cu asociatia, pe rol. Inainte de prima infatisare am platit toate datoriile, mai putin penalitati de 700 de lei pe care nu le recunosc avand in vedere ca administratia dupa ce aplica 0.2% penalitati, mai si imparte penalitatile de la furnizori pe datornici. Mai nou, avand in vedere ca in luna noiembrie, asociatia plateste avocat in proces, imi baga onorariul avocatului in cheltuielile de intretinere si la care imi aplica penalitati. Deasemeni imi aplica penalitati la penalitatile neplatite din intretinere, cei 700. La primarie daca m- am plans de situatie, vorbesc la pereti. Chiar nu stiu cum sa mai procedez. Caut un sfat, o idee de ce as putea sa fac.
Art. 77.
(1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afișării.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere, prevăzute la alin. (1), se includ în fondul de penalități al asociației de proprietari și se vor utiliza cu prioritate pentru plata penalităților impuse asociației de proprietari de către terți, precum și pentru cheltuieli cu reparațiile asupra proprietății comune, reabilitarea termică sau consolidarea condominiului. Sumele rezultate din aplicarea penalităților de întârziere nu pot fi utilizate și în alte scopuri.
Asadar ati inteles, ati luat la cunostinta si de cadrul. legal.
Cel putin eu, v-am dat un sfat. daca vreti sa-l urmati, il urmati, daca nu, mai intrebati.
Mult succes!