avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Distribuire dividende doar la un acționar?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Distribuire dividende doar la un acționar?

E posibil ca intr-un SA sa se distribuie dividende doar unui acționar, urmând ca celorlalți sa se distribuie ulterior?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:08, 15 Februarie 2019
Nu, distribuirea dividendelor se fac e in urma unei AGA care trebuie sa decida la 50%+1 drepturi de vot distribuirea de dividende.
Dividendele se distribuie tuturor actionarilor societatii respective au pro-rata pachetului de actiuni detinut.
ATENTIE, a nu se confunda dividendele cu bonusurile si primele exceptionale acordate staff-ului executiv (bonusuri si prime care si ele trebuiesc votate de AGA in aceleas conditii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie firma la registrul comertului arlezyyana arlezyyana Buna ziua! As dori sa aflu si eu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Tatal meu a fost unic actionar la o firma. A decedat si in urma lui am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Plata dividende ContSters56278 ContSters56278 ce inseamna "[b]drepturile si obligatiile legate de actiuni urmeaza actiunile [/b]" (in cazul transmiterii acestora). Intrebarea mea ar fi cine are ... (vezi toată discuția)
Impartirea dividendelor mariamem mariamem Suntem 2 actionari intr-o firma care detinem cate 25 la suta din actiuni, iar al treilea asociat detine 50. Asta inseamna ca el este actionar majoritar si el ... (vezi toată discuția)