avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Înștiințare angajator despre sarcină
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Înștiințare angajator despre sarcină

Bună ziua! Am tot citit cum trebuie anunțat oficial angajatorul ca sunt însărcinată dar nu am înțeles cum procedez în cazul în care lucrez la un magazin micuț unde sunt eu, încă o angajata și șefa. Cum as putea sa o anunț oficial, fără sa existe posibilitatea sa spună ca nu a primit nimic scris și sa ma concedieze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 4 Martie 2019
Buna ziua,
Aveti un model de instintare in link-ul de mai jos.
La el adaugati scrisoarea medicala, actele, emise de medicul specialist O-G sau de medicul de familie.
Daca nu doreste sa o inregistreze va adresati ITM-ului imediat dupa ce a refuzat asta, in aceeasi zi, de preferinta personal.
Instiintarea sa fie in doua exemplre, din care cel putin pe cel ce ramane la dvs. sa puna un numar de inregistrare, semnatura cu stampila.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc frumos pt răspuns. Pt concediu maternal trebuie sa am cel puțin o luna din ultimele 12 sau mai mult? 3

Editat : citare raspuns anterior
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Conform art. 7 din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) -d) este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu risc Alexandru Terec Alexandru Terec Bună ziua. Soția mea este însărcinată în 16 săptămâni (4 luni), a înștiințat angajatorul despre sarcina printr-o notificare și o adeverința de la ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Catalina Turneanu Catalina Turneanu Buna ziua, Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare. Sunt in CCC pana pe data de 8 iunie 2018. Dupa aceasta perioada doresc sa intru in concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)