avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SEFII IERARHICI AI ANGAJATULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SEFII IERARHICI AI ANGAJATULUI

In conditia in care un angajat primeste un ordin de la manager, seful suprem, ce obligatie are angajatul? Sa si anunte seful ierarhic?
Ce art. din codul muncii prevede aceste reglementari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 4 Martie 2019
Codul muncii nu prevede o astfel de obligatie .. procedura privind raporturile de subordonare trebuie sa fie reglementata fie in reg.intern fie in R.O.F. , fie aparte intr-un alt document.
Merci Cornel
mai am o problema,...mi s-a desfacut CIM disciplinar fiindca nu am respectat un ordin de serviciu al managerului de a semna listele de inventar fara efectuarea inventarului. M-a socat tupeul cu care mi-a dat ordinul de serviciu. Exista in lumea asta o lege care sa ma oblige la asa ceva? Lucrez intr-o institutie publica fratilor...!

Cornel Vasile a scris:

Codul muncii nu prevede o astfel de obligatie .. procedura privind raporturile de subordonare trebuie sa fie reglementata fie in reg.intern fie in R.O.F. , fie aparte intr-un alt document.

Nu exista text de lege care sa va poata obliga sa semnati asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in comisia de disciplina Anakina35 Anakina35 Buna ziua, Va rog sa imi dati o sugestie privitor la motivul chemarii in comisia de disciplina : nu am anuntat seful ierarhic , adica seful de birou inainte de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara AndBo123 AndBo123 Pot fi cercetat disciplinar pentru o fapta comisa de un subaltern?, eu aflandu-ma in afara programului de lucru. Mentionez ca sunt coordonator operational in ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa semnez fisa post? conelia anghel conelia anghel Sunt in urmatoarea situatie. In data de 28.07.2011 am semnat o Fisa a postului dupa care, incepand cu 1 august am intrat in C.O. Cand am revenit din C.O. (in ... (vezi toată discuția)